Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για δεδουλευμένα και ΣΣΕ, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης

Στάσεις εργασίας και Γενική Συνέλευση σήμερα, συγκέντρωση την Πέμπτη και 48ωρη απεργία από το Σωματείο, ενώ η εργοδοσία τούς σέρνει στα δικαστήρια

Με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Βέροιας απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στην προσπάθεια της εργοδοσίας να σταματήσει τον αγώνα τους, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Σωματείου και η οποία ήταν να συζητηθεί χτες. Στη διάρκεια της διαδικασίας η εργοδοσία απέσυρε την αγωγή, όμως δεν δεσμεύτηκε για πληρωμή των δεδουλευμένων που οφείλει στους εργαζόμενους ούτε για την υπογραφή ΣΣΕ.

Με την αγωγή που κατέθεσε την Παρασκευή η εργοδοσία προσπάθησε να βγάλει παράνομη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με βασικά αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ» εξουσιοδοτήθηκε μέσα από Γενική Συνέλευση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με απόφαση η οποία ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατική πρακτική της εργοδοσίας, αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα Τρίτη σε 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες που θα πραγματοποιηθούν τις 4 τελευταίες εργάσιμες ώρες και Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας στις 6.30 μ.μ., για να επικαιροποιήσει την απόφαση για 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Φλεβάρη.

Επίσης, την Πέμπτη 3/2 στις 9.30 π.μ. οργανώνει συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο Νάουσας και την Παρασκευή 4/2 καλεί σε νέα Γενική Συνέλευση, στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, για τη συνέχιση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις.

«Φοβούνται την οργανωμένη διεκδίκηση των εργατών, γι' αυτό χτυπάνε τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες μας», σημειώνει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους του νομού να οργανωθούν και να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα στη νηματουργία. «Ο αγώνας των εργαζομένων του Βαρβαρέσου είναι και δικός τους αγώνας. Αφορά την πάλη για μια καλύτερη ζωή, χωρίς σωτήρες, που μόνο από τα δικά μας χέρια, από την ενότητα μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Εναν δρόμο έχουμε, έτσι απαντάμε στα σχέδια των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, στα αντεργατικά νομοσχέδια όπως αυτό του Χατζηδάκη, που επιδιώκουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα», σημειώνει το Σωματείο, που διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απαιτεί επίσης να δοθεί επίδομα 3.000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ (τα οποία θα επιστραφούν όταν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα), να παγώσουν λογαριασμοί σε ρεύμα, νερό κ.λπ. και να μην πλειστηριαστεί κανένα σπίτι απλήρωτου εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ