Σάββατο 29 Γενάρη 2022 - Κυριακή 30 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση στη Λάρυμνα

Βδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που έρχεται για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, καθώς την Πέμπτη 3 Φλεβάρη το Επιχειρησιακό Σωματείο της Λάρυμνας έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση ενημέρωσης και καθορισμού των επόμενων αγωνιστικών βημάτων. Της Γενικής Συνέλευσης θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1η Φλεβάρη, ενώ την επόμενη μέρα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Η εγκληματική διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης, με σκοπό την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, έχει οδηγήσει στην απόλυτη απαξίωση τις εγκαταστάσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στα όριά τους, καθώς δύο χρόνια τώρα ζουν με την ανασφάλεια για το αύριο. Η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να ενημερώσει για το πώς σχεδιάζει να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη στιγμή που το εργοστάσιο και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις υπολειτουργούν.

Την προηγούμενη βδομάδα προέκυψε σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας του ειδικού εκκαθαριστή. Παράλληλα, εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν ακόμα και για πάνω από 30 ώρες στο εργοστάσιο εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ η έλλειψη συντήρησης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ