Σάββατο 29 Γενάρη 2022 - Κυριακή 30 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Την Τρίτη η δίκη για τον νεκρό εργάτη στην ΕΛΒΙΖ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δικαστήριο για το εργοδοτικό έγκλημα, που εκκρεμεί από το 2017

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσει την Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 9 π.μ., τη μέρα που είναι προγραμματισμένη η δίκη για την υπόθεση του εργατικού «ατυχήματος» που κόστισε τη ζωή του 53χρονου Φ. Γ. στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών, στο Πετροχώρι Ξάνθης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής.

Η οικογένεια του εργάτη περιμένει ακόμα, από το 2017, την ολοκλήρωση τη δίκης και την απονομή δικαιοσύνης, καθώς το δικαστήριο μέχρι στιγμής έχει αναβληθεί 5 συνεχόμενες φορές.

Στις 2/11/2017 ο εργαζόμενος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στη δεξαμενή συμπυκνωμάτων στο λεβητοστάσιο, όπου σημειώθηκε έκρηξη, και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Ξάνθης. Τα φριχτά τραύματα του εργοδοτικού εγκλήματος κατέκαψαν το 90% του κορμιού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη για τη ζωή δυο μέρες μετά, στις 4/11. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο εργασιακό χώρο συνέβη και δεύτερο θανατηφόρο «ατύχημα» τον Ιούνη του 2020, μια χρονιά κατά την οποία οι θάνατοι εργαζομένων έφτασαν τους 3 στην ΠΕ Ξάνθης, μετά από ακόμη δύο θανατηφόρα «ατυχήματα» σε εργοτάξιο της κατασκευής του τμήματος του Κάθετου Αξονα (Βουλγαρία - Εχίνος - Ξάνθη) κοντά στο Δημάριο.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης καλεί σωματεία και φορείς της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του νεκρού εργάτη, και να απαιτήσουν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης και την άμεση απονομή ευθυνών, όπως και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ και σε κάθε εργασιακό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ