Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κλιμάκωση του αγώνα με κάλεσμα σε παναττικό συλλαλητήριο τον Φλεβάρη

Για την ακρίβεια, την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και την υπεράσπιση της υγείας του λαού

Το κάλεσμα για μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο τον Φλεβάρη για την ακρίβεια και την Υγεία διάβασε ο Δημήτρης Εφιεντζής από την Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής, ο οποίος σημείωσε:

«Από αυτό το βήμα απευθύνουμε κάλεσμα σε εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στις οργανώσεις των συνταξιούχων, στις Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, σε όλους τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, για να πάρουμε την "υπόθεση" της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Αναφέρθηκε στις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, για τις «προκλήσεις» από την πανδημία και τον πληθωρισμό, και όπως είπε «δεν επιδέχονται παρερμηνείας». «Μην έχουμε καμία αμφιβολία. Τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε, να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Θα συνεχίσουμε να "μετράμε" νεκρούς από μαγκάλια και αυτοσχέδιες σόμπες επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Να πληρώνουμε μάσκες και τεστ για τον κορονοϊό.

Λέμε ως εδώ και μη παρέκει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μας κλέβουν τα λεφτά μας μέσα από τις τσέπες. Οι μισθοί μας να είναι "παγωμένοι" εδώ και χρόνια και όποια ελάχιστη αύξηση υπάρχει να μας την παίρνουν τετραπλά πίσω με άλλους τρόπους».

Αναφερόμενος στην οργάνωση της πάλης, σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα ο αγωνιστικός βηματισμός μας πρέπει να συντονιστεί. Σε όλα τα όργανα του κινήματος των ανθρώπων που πλήττονται από αυτή την πολιτική, πρέπει να υπάρξει συζήτηση και σχέδιο δράσης που θα ξετυλίγεται στους χώρους που παρεμβαίνουν και θα συντονίζονται σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης αυτής της πολιτικής και διεκδίκησης των δικών μας αιτημάτων, που θα εκφραστεί και με ένα μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο μέσα στον Φλεβάρη, σε ημερομηνία που θα αποφασίσουμε από κοινού και θα αποτελεί βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση που πρέπει να υπάρχει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ