Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της πόλης

Από τη μεγάλη φωτιά στην Ξάνθη

Eurokinissi

Από τη μεγάλη φωτιά στην Ξάνθη
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Ξάνθης, σε εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής περίπου στη μία το μεσημέρι, ενώ κατασβέστηκε πλήρως μετά τις 5 το απόγευμα. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες του δήμου προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο σημείο, καθώς και σε παρακείμενη πολυκατοικία, ενώ οι στάχτες κάλυψαν μεγάλο τμήμα της πόλης. Καθώς υπήρξε κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιορίστηκαν έξω από αυτό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην Ξάνθη υπάρχουν αρκετές εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες, που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έχουν τόνους σκουπιδιών που δεν έχουν καθαριστεί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς τον δήμο. Οι φλόγες έκαψαν τέντες γειτονικών πολυκατοικιών, με τους ενοίκους να μένουν στα σπίτια τους παρά την εντολή για εκκένωση, προσπαθώντας να αποτρέψουν τη φωτιά να κάψει τα μπαλκόνια τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε εντολή διακοπής των μαθημάτων και προληπτική εκκένωση των σχολείων που βρίσκονταν σε περίμετρο 300 μέτρων από την εστία της πυρκαγιάς, για λόγους προστασίας της υγείας μαθητών και διδασκόντων. Ωστόσο, αν και η πυρκαγιά μαινόταν από τις 10 το πρωί, η απόφαση του δημάρχου υπογράφηκε ψηφιακά στις 12.39 μ.μ. και στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ υπήρξαν σχολεία που την έλαβαν στις 14.00!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ