Τετάρτη 5 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΜΣ
Σήμερα η παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Σε τοπικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις καλεί σήμερα Τετάρτη ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Βασικές αιχμές της παρέμβασης είναι η άμεση ενίσχυση όλων των εργαζόμενων μουσικών μετά την απαγόρευση με κρατική εντολή της εργασίας τους και να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που έχουν προκύψει στις αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού μήνα Ιανουαρίου, αλλά και κατόπιν αναστολών, όπου με επιλεγμένα κριτήρια πετούν μαζικά έξω τους μουσικούς.

«Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων μας που μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα και ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους μας να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς», αναφέρει στο κάλεσμα ο ΠΜΣ και ζητά: «Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο. Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων. Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη. Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ