Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Ξεχάστε την Ιντερ»

Οποιος βιάζεται... μένει εκτός 11άδας. Η παράφραση της γνωστής ρήσης αφορά τους «κιτρινόμαυρους» παίχτες λόγω της (διά του Τύπου) προειδοποίηση του Φερνάντο Σάντος: «Οποιος πρόωρα σκέφτεται την Ιντερ δε θα παίξει με την Ιντερ». Με τον τρόπο αυτό ο Πορτογάλος προσπαθεί να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του συγκεντρωμένους στο σημαντικό κυριακάτικο αγώνα με την Ξάνθη, για τον οποίο δήλωσε:

«Η Ξάνθη είναι πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, μας δημιούργησε δυσκολίες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος αγώνας. Εχει ανεβασμένο ηθικό, θα παίξει μπροστά στο κοινό της και θέλει να αποδείξει ότι η πορεία της φέτος είναι μερίδιο της ομάδας, κάτι που θέλουμε κι εμείς. Σεβόμαστε την Ξάνθη αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μυστικά, λόγω της τηλεόρασης. Η Ξάνθη ξέρει τον τρόπο παιχνιδιού μας, εμείς γνωρίζουμε το δικό της και με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έρθουμε ισόπαλοι. Το σημαντικό είναι να κάνουμε λιγότερα λάθη, να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και να παίζουμε ποδόσφαιρο».

Οσο για τη «βόμβα» Γκαμάρα: «Ηταν έκπληξη για μένα. Πάντα έδειχνε μεγάλη ικανοποίηση που ήταν στην ΑΕΚ. Μόλις μου το επιβεβαιώσει και ο ίδιος, τότε θα σχολιάσω το θέμα, γιατί πολλές φορές πράγματα που γράφονται δεν είναι αλήθεια. Δεν έχω κανένα λόγο να σκέφτομαι ότι είναι έτσι τα πράγματα. Ακουσε κανείς από εσάς τις δηλώσεις του; Είναι καλός επαγγελματίας, όπως και οι συμπαίκτες του. Οσο είναι έτσι όλοι, θα έχουν την εμπιστοσύνη μου. Δε με ενδιαφέρει το όνομα του ποδοσφαιριστή, με ενδιαφέρει το πόσο προσφέρει στην ομάδα».

Και για την πιθανότητα μη συμμετοχής του (λόγω τραυματισμού) την Κυριακή: «Ακόμα και να λείψει ο Γκαμάρα, έντεκα παίκτες θα παίξουν και άλλοι επτά θα είναι στον πάγκο. Το σημαντικό είναι η ομάδα. Πιστεύω ότι οι διαθέσιμοι παίκτες θα κάνουν τα πάντα για ένα καλό αποτέλεσμα και τους έχω εμπιστοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ