Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Επιστροφή στο παρελθόν»

Χάγκαν και Τζόρτζεβιτς θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι

Sportidea

Χάγκαν και Τζόρτζεβιτς θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι
«Επιστροφή στο... παρελθόν». Νοσταλγικές διαθέσεις φαίνεται πως είχε η κληρωτίδα και έτσι αποφάσισε ο ένας από τους δύο ημιτελικούς στο κύπελλο ν' αποτελεί ραντεβού με... τις αναμνήσεις. Το «μισό» εισιτήριο για τον τελικό, όπως και πέρυσι, θα διεκδικήσουν Ολυμπιακός και Ηρακλής. Το άλλο μισό Ξάνθη και ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να 'ναι οι, κατά συνθήκη, τυχεροί της διαδικασίας. Οι πρώτες συναντήσεις θα διεξαχθούν σε ΟΑΚΑ και Ξάνθη αντίστοιχα, στις 13 του Μάρτη και οι επαναληπτικοί στις 3 του Απρίλη. Εκτός και αν η ΑΕΚ αποκλείσει την Ιντερ, οπότε θ' αλλάξει η ημερομηνία του δεύτερου αγώνα.

Σχολιάζοντας την ετυμηγορία της κληρωτίδας, ο Τάκης Λεμονής επισήμανε πως το κύπελλο αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να παίξουμε στον τελικό τότε θα πρέπει και στα δύο παιχνίδια να παρουσιάσουμε το καλύτερο αγωνιστικό μας πρόσωπο, αφού ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Γνωρίζαμε και πριν από την κλήρωση ότι η αποστολή μας στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη, αφού ήταν γνωστή η δυναμικότητα των υποψηφίων αντιπάλων μας».

Από την πλευρά του, ο τερματοφύλακας των «κυανολεύκων» Κώστας Χαλκιάς δήλωσε: «Ολες οι ομάδες που προκρίθηκαν στους τέσσερις του Κυπέλλου είναι δυνατές. Φέτος, δείχνουμε ότι είμαστε δυνατοί στα δύσκολα παιχνίδια και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου παλέψαμε μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα να πάρουμε την πρόκριση. Βαρόμετρο για την πρόκριση στον τελικό θα είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μερικά προβλήματα, αλλά είναι βέβαιο ότι όταν θα παίξουμε μαζί θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Αλλωστε είναι διαφορετικοί οι αγώνες του πρωταθλήματος με αυτούς του Κυπέλλου. Εχουμε ένα μήνα μπροστά μας, ώστε να δουλέψουμε για το παιχνίδι αυτό και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Πιστεύω ότι επιθυμία των φιλάθλων, όχι μόνον του ΗΡΑΚΛΗ αλλά και όλης της πόλης, είναι αν προκριθούμε στον τελικό, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, να πάρει ο ΗΡΑΚΛΗΣ το Κύπελλο».

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για τ' αυτονόητα: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, καθώς η Ξάνθη θέλει να αποδείξει ότι βρίσκεται δίκαια σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας. Δεν πρέπει να μας απασχολεί το γεγονός ότι θα παίξουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια σε πολλές διοργανώσεις». Ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην κλήρωση και παλιά δόξα της ομάδας, Ανδρέας Σταματιάδης ανέφερε: «Οταν είσαι στα ημιτελικά δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Το θετικό είναι πως η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια».

Εκ μέρους των ακριτών δηλώσεις έκανε ο αρχηγός τους, Νίκος Κεχαγιάς: «Εδώ που φτάσαμε και οι 4 ομάδες στο θεσμό του Κυπέλλου ήταν αρκετά δυνατές. Εγώ προσωπικά προτιμούσα τον Ηρακλή. Ολυμπιακός και ΑΕΚ σίγουρα έχουν προβάδισμα και είναι καλύτερες ομάδες από εμάς και τον Ηρακλή, που είμαστε περίπου στην ίδια δυναμικότητα. Είμαι αισιόδοξος και αυτό απορρέει από τη σταθερότητα που δείχνουμε φέτος. Είναι δύο παιχνίδια και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ