Αντιπροσωπεία του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, επισκέφθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ».
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, εκφράστηκε έντονα η ανησυχία των εργαζομένων για τη χρόνια υποστελέχωση του ΚΕΘΕΑ και την κατάσταση αναμονής, στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, ιδιαίτερα μετά την ΠΝΠ που κατάργησε το αυτοδιοίκητο. Αντί για ανάπτυξη, παρατηρείται συρρίκνωση, ενώ τα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν ημερομηνία λήξης και οι εργαζόμενοι απολύονται μετά την ολοκλήρωσή τους.
Ο Π. Κατηφές ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων της απεξάρτησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη στελέχωσή τους με επαρκές μόνιμο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας στα θεραπευτικά προγράμματα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του Κόμματος για τις αρνητικές εξελίξεις στην πρόληψη και την απεξάρτηση με την ενίσχυση της αντίληψης περί «μείωσης της βλάβης» και την κοινωνική ανοχή που καλλιεργείται αναφορικά με τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.
Είχε προηγηθεί σύντομη επίσκεψη στο Μεταβατικό Σχολείο, που ανήκει στο Δίκτυο Πρόληψης και Εγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, όπου οι εργαζόμενοι μίλησαν για την εκπαιδευτική υποστήριξη που παρέχουν σε μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, αλλά και του 18 ΑΝΩ, καθώς το Μεταβατικό Σχολείο δεν αποτελεί εκπαιδευτική δομή του υπουργείου Παιδείας αλλά υποστηρίζει τους εκπαιδευόμενους με στόχο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των επίσημων εκπαιδευτικών δομών ή να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αναφέρθηκαν βέβαια και στο ζήτημα των εκπαιδευτικών μερικής απασχόλησης, που ενώ εργάζονται επί πολλά χρόνια με αυτό το καθεστώς έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών.