Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις μισθών και ΣΣΕ

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και χτες οι αγωνιστικές παρεμβάσεις εργατικών σωματείων σε όλη τη χώρα, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ με κατοχυρωμένα δικαιώματα και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ καταδίκασαν τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, που φορτώνει νέα βάρη στον λαό.

Χτες το απόγευμα μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, Σωματείων και του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας». Στην κινητοποίηση συμμετείχε και μίλησε και εκπρόσωπος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ημαθίας, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις στις δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής.

Στη Βέροια έγινε πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.

Στην Καβάλα, το Σάββατο, με ένα πρωτότυπο δρώμενο σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων κατήγγειλαν τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, φτιάχνοντας το χριστουγεννιάτικο «αντεργατικό» δέντρο, που το ...στόλισαν με τα «δώρα» της κυβέρνησης: Περικοπές Κοινωνικής Ασφάλισης, αύξηση φόρων και χαρατσιών, πετσοκομμένη Υγεία, περικοπές Πρόνοιας, αυξημένες δαπάνες για του ΝΑΤΟ το σφαγείο, αυξήσεις σε ρεύμα - πετρέλαιο - φυσικό αέριο - νερό κ.ο.κ. Αγωνιστική παρέμβαση έγινε και στην Ξάνθη.

Καβάλα: Το δέντρο με τα αντεργατικά «δώρα» της κυβέρνησης
Καβάλα: Το δέντρο με τα αντεργατικά «δώρα» της κυβέρνησης
Στην Κοζάνη, το Σάββατο, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ πικετοφορία πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα εργατικά σωματεία συνεχίζουν τις δράσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων. Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 23/12, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης για το ζήτημα της ακρίβειας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην πλατεία Ευόσμου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ