Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Δολοφονίες και απαγωγές αμάχων από Αμερικανούς στρατιώτες

Νέα αεροπορική επιχείρηση στην πόλη αλ Μπουσάιρα του Ντέιρ Εζόρ της Συρίας πραγματοποίησαν χτες ξημερώματα οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν τρομοκρατικές εφόδους σε σπίτια και χωράφια αμάχων της περιοχής κάνοντας χρήση «αδιάκριτων καταιγιστικών πυρών», σκοτώνοντας τουλάχιστον 3 άμαχους, μέλη μιας οικογένειας, και απαγάγοντας ανεξακρίβωτο αριθμό ανθρώπων που οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ανάλογη επιχείρηση πραγματοποίησαν αμερικανικά στρατεύματα και στις 7 Δεκέμβρη στην πόλη αλ Σουχάιλ της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, προχωρώντας και τότε σε απαγωγές αμάχων.

Από τη συγκεκριμένη επαρχία της Συρίας, που γειτονεύει με το Ιράκ, περνούν οδοί στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού. Δυνάμεις του αμερικανικού στρατού είναι ανεπτυγμένες σε βάση στην περιοχή αλ Τανφ, νότια της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ.

  • Το ίδιο διάστημα συνεχίζονται βήματα «αναθέρμανσης» σχέσεων της Συρίας με αραβικές χώρες. Στο τέλος της περασμένης βδομάδας ανακοινώθηκε πως το 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Δαμασκό η επόμενη συνδιάσκεψη των υπουργών Πετρελαίου αραβικών χωρών. Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Πετρελαίου χωρών του Οργανισμού Αραβικών Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (OAPEC).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ