Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού με θέμα και την πανδημία

Παρουσία Μητσοτάκη συνεδρίασε χτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Σε κοινό δελτίο των Γραφείων Τύπου του πρωθυπουργού και της Ιεράς Συνόδου μιλούν για «άριστο κλίμα συνεργασίας» και «ιστορική επίσκεψη» Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδευόταν από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Επισήμως, «κοινή διαπίστωση» του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου «αποτέλεσε η ανάγκη να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στη γενική προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Αναγνωρίσθηκε επίσης η σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοϊού». Ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων «για την ειλικρινή συνεργασία προς την κατεύθυνση της επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη μεταρρύθμιση της εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης».

Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, υποστήριζε με θράσος ότι εμφανίζει «σαφή προϊούσα ύφεση η οποία συνδέεται με τη σταδιακή αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης» (!), χαρακτηρίζοντας «αβάσιμες κατηγορίες» τα στοιχεία που δείχνουν παραπέρα πετσόκομμα στον προϋπολογισμό του 2022, για τις ήδη ισχνές μεταβιβάσεις του τακτικού προϋπολογισμού προς τα νοσοκομεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και τον ΕΟΠΥΥ, λέγοντας ότι... «η ελληνική πολιτεία έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ με παραπάνω χρήματα, εάν χρειαστεί»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ