Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΒΕΡΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Δεν απέφυγε τον δύσκολο δρόμο

Την ευκαιρία να έχει σχετικά πιο εύκολη αποστολή στη συνέχεια της παρουσίας του στο Europa League έχασε ο Ολυμπιακός, καθώς στο φινάλε της φάσης των ομίλων ηττήθηκε 1-0 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την απώλεια βαθμών της Αϊντραχτ κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη (1-1) και προκρίθηκαν ως 2οι του ομίλου, πίσω απ την γερμανική ομάδα. Αυτό τους στέλνει στους αγώνες μπαράζ τον Φλεβάρη, όπου το έργο τους αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα από τις 3ες ομάδες των ομίλων του Champions League, οι οποίες συνεχίζουν στο Europa League.

Στον αγώνα στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν νωρίς (6') με τον Μπαλικβίσα και αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σισέ, ενώ και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει επαρκώς ώστε να κάνει την ανατροπή. Κινδύνεψε μάλιστα να δεχτεί κι άλλα γκολ από την Αντβέρπ, η οποία ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και αξιοποιώντας και τα αμυντικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων» είχε σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκέρκενς, Μπένσον και Μπαλικβίσα, με τον Βάτσλικ να πραγματοποιεί καθοριστικές επεμβάσεις. Επιθετικά η ελληνική ομάδα δεν τα πήγε καλύτερα, καθώς απέτυχε να απειλήσει ουσιαστικά τους Βέλγους, παρά και την ενίσχυση στο ημίχρονο με την είσοδο των Καμαρά, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Ντε Λαέτ (58' Κιουρέν), Αλμέιδα, Ντεσολέιλ (57' Ενχελς), Μπένσον (73' Σαμάτα), Βερστρέτ, Γκέρκενς, Ντουόμοχ, Εγκεστάιν (73 Φρέι), Μπατάιγ, Μπαλικβίσα (86' Γιουσούφ) .

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά (68' Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Καμαρά), Ρόνι Λόπες (46' Μασούρας), Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου, Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί) .


Eurokinissi

Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Αϊντραχτ 12, Ολυμπιακός 9, Φενερμπαχτσέ 6, Αντβέρπ 5.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ