Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Το παζλ των «16» και το «αντίο» της Μπάρτσα

Μετά από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα φέτος αποχαιρέτησε πρόωρα το Champions League

Associated Press

Μετά από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα φέτος αποχαιρέτησε πρόωρα το Champions League
Με καθυστέρηση μίας μέρας ολοκληρώθηκε το παζλ των ομάδων που προκρίθηκαν στους «16» του Champions League, μετά το φινάλε της φάσης των ομίλων. Η αυλαία έπεσε στο Μπέργκαμο με τον αγώνα Αταλάντα - Βιγιαρεάλ, ο οποίος είχε αναβληθεί την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας. Οι φιλοξενούμενοι πήραν σπουδαία νίκη 3-2, τη 2η θέση του 6ου ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κατά τ' άλλα, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων αναμφίβολα στιγμάτισε ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από τα νοκ άουτ για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια. Οι «μπλαουγκράνα» υπέστησαν μία ακόμα ήττα στον 5ο όμιλο, 3-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο, τερμάτισαν στην 3η θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League, ενώ στους «16» του Champions League συνεχίζουν Μπάγερν και Μπενφίκα.

Στα αξιοσημείωτα της τελευταίας αγωνιστικής και οι σπουδαίες νίκες της Λιλ με 3-1 εκτός έδρας επί της Βόλφσμπουργκ και της Σάλτσμπουργκ με 1-0 εντός επί της Σεβίλλης, με τις οποίες πήραν την πρόκριση από τον 7ο όμιλο, που παρέμενε ανοιχτός μέχρι το φινάλε. Σημειωτέον, η Σάλτσμπουργκ προκρίθηκε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το παζλ των «16»

Οι ομάδες που θα αναμετρηθούν στη φάση των «16» είναι οι εξής: Ως πρώτες των ομίλων, στο γκρουπ των ισχυρών, οι Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Αγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ και Γιουβέντους. Και ως δεύτερες των ομίλων, στο γκρουπ των ανίσχυρων, οι Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτιγκ Λισαβόνας, Ιντερ, Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ, Σάλτσμπουργκ και Τσέλσι.

Η κλήρωση των «16» θα γίνει τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη και οι ομάδες θα διασταυρωθούν ανάλογα με το γκρουπ τους, δηλαδή ισχυρές εναντίον ανίσχυρων. Ολοι οι αγώνες μέχρι και τα ημιτελικά θα είναι διπλοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ