Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΚΥΨΕΛΗΣ «ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ»
Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

Κινητοποίηση για τη φασιστική επίθεση σε μετανάστη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκέμβρη το απόγευμα, με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και μεταναστών, η κινητοποίηση που καλούσε το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», ενάντια στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε εργάτης μετανάστης από το Μπαγκλαντές την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, Γιάννης Καρανικόλας, επισημαίνοντας ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται, στον συγκεκριμένο κλάδο που εργάζονται πολλοί μετανάστες, υπάρχει εμπειρία.

Θύμισε πως πολλές φορές εργοδότες αρνούνται ακόμη και τα δεδουλευμένα σε μετανάστες, αλλά με ενέργειες του Σωματείου έχουν δικαιωθεί οι εργαζόμενοι. Ακόμη, το «παρών» έδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης, η Ομάδα Γυναικών Κυψέλης, η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, μαθητές από το σχολείο Ελληνικών του Στεκιού, από κοινότητες μεταναστών της γειτονιάς, καθώς και ενώσεις συνταξιούχων της περιοχής. Στη συγκέντρωση ακόμη μίλησε εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές, που περιέγραψε το γεγονός στη γλώσσα της χώρας τους. Ακούστηκαν πολλά συνθήματα, με κυρίαρχα τα: «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές».

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και διατράνωσαν πως ο λαός και η νεολαία της περιοχής, όπως παλιότερα έτσι και τώρα, δεν θα αφήσουν αναπάντητες τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ