Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
«Τιμωρούν» φτωχή μητέρα στερώντας της τα παιδιά της

Πρώτα την άφησαν αβοήθητη και τώρα απομακρύνουν τα τρία παιδιά από τη μονογονεϊκή οικογένεια

Την ενέργεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αχαρνών να απομακρύνουν τρία ανήλικα παιδιά από τη μητέρα τους, η οποία πασχίζει να τα μεγαλώσει μόνη της σε συνθήκες φτώχειας και ανύπαρκτης στήριξης από το κράτος, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου. Σε αναλυτική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος της ΟΓΕ στηλιτεύει το γεγονός και καλεί σε πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικογένειας. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλλει συνολικά την ανυπαρξία μέτρων στήριξης ιδιαίτερα των μονογονεϊκών οικογενειών, την ίδια στιγμή που περισσεύουν τα κούφια και υποκριτικά λόγια των κυβερνήσεων για τη «στήριξη της μητρότητας» και την «αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών».

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, τα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους και οδηγήθηκαν σε ίδρυμα, «με την παρέμβαση της αστυνομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αχαρνών». Τα παιδιά, όπως διευκρινίζεται, οδηγήθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε ασκηθεί βία από τη μητέρα.

Ποιο ήταν το «έγκλημα» της μητέρας; Οτι «προσπαθούσε μόνη της να μεγαλώσει τα παιδιά της, χωρίς καμία στήριξη από το κράτος!», τονίζει ο Σύλλογος. Μάλιστα, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κατέφυγαν στο ύστατο αυτό μέτρο «χωρίς προηγουμένως να έχουν αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την προστασία των παιδιών της μονογονεϊκής οικογένειας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους». Αντίθετα, «συνέβαλαν στην επιδείνωσή τους», συνεχίζει ο Σύλλογος και υπενθυμίζει ότι «μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα άφησαν την οικογένεια χωρίς νερό επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί». Τώρα αναγκάζουν την ίδια γυναίκα «να στερηθεί τα παιδιά της», σχολιάζει.

«Θα βρεθούμε στο πλευρό της μητέρας και των ανήλικων παιδιών της. Οταν αυτά τα παιδιά μεγαλώσουν θα μάθουν ότι στα δύσκολα παιδικά τους χρόνια μπορεί το κράτος να πέταξε την ευθύνη αποκλειστικά στην ανήμπορη μάνα τους, αλλά βρέθηκαν λαϊκές οικογένειες, μανάδες και πατεράδες, που στάθηκαν δίπλα τους», τονίζει ο Σύλλογος. Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικογένειας και παράλληλα καλεί να δυναμώσει ο αγώνας, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής στήριξης της μητρότητας και της οικογένειας από το κράτος, ιδιαίτερα για τις μονογονεϊκές οικογένειες. «Στα κούφια και υποκριτικά λόγια όλων των κυβερνήσεων περί "προστασίας της μητρότητας" και "καταδίκης της βίας κατά των γυναικών", εμείς απαντάμε υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας στην εργασία, στη μόρφωση, στην προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, που μας στερούν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ