Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν εργαζόμενοι και σωματεία για τη στάση συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Σωματείο Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων, ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μία ομάδα συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούντος ενός εκλεγμένου στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, που τυγχάνει και διευθυντής στο πολιτικό γραφείο τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να κάνουν εκλογές «εν κρυπτώ» στο σωματείο από το οποίο εκλέγονται, παρεμποδίζοντας την παρακολούθηση της διαδικασίας από άλλα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στόχος τους ήταν με «μαγειρέματα» και «λαδιές» να αλλοιώσουν τον συσχετισμό μπροστά στο συνέδριο του ΕΚ Εύβοιας και να διασφαλίσουν την αντιπροσώπευση του εργοδοτικού μηχανισμού στο δευτεροβάθμιο όργανο. Οι συνδικαλιστές αυτοί, σε συνέργεια με τη δικαστική αντιπρόσωπο, έδωσαν παράταση στις εκλογές, όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά», χωρίς να ανακοινώσουν πότε και πού θα πάει η κάλπη. Η συνέχεια είναι τραγελαφική: Το περασμένο Σάββατο η κάλπη «φύτρωσε» ξαφνικά στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας και την επόμενη μέρα στην Κάρυστο, για να φορτωθεί μετά σε αμάξι μαζί με τη δικαστικό αντιπρόσωπο και να εμφανιστεί ξανά στο Αλιβέρι, αφού πρώτα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χαθούν τα ίχνη τους! Με τέτοιες «λαμογιές», ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός και η ΣΥΡΙΖΑίικη «φράντζα» του προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο δέσμιους της γραμμής που υπηρετεί την εργοδοσία και το κράτος της. Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη...
Μια ...άλλη εικόνα της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» μπορεί να δει όποιος κυκλοφορήσει στις Τζιτζιφιές, σε απόσταση αναπνοής από το παραλιακό μέτωπο. Θα παρατηρήσει ότι έξω από πολυκατοικίες υπάρχουν στοιβαγμένα τσουβάλια με άμμο, για να χρησιμοποιηθούν ως ανάχωμα σε περίπτωση καταιγίδας. Οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο μιας νέας πλημμύρας - ανά πάσα στιγμή - και όχι άδικα, αφού σε διάστημα δύο μηνών, η περιοχή και τα υπόγεια πολυκατοικιών έχουν πληγεί ήδη δύο φορές. Αλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες απ' όταν ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε σε μια πλημμυρισμένη γέφυρα μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, καταμεσής του δρόμου, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στον Πειραιά, η ανάπλαση μιας πρώην βιομηχανικής περιοχής δίπλα στο λιμάνι, τη μετέτρεψε «εν ριπή οφθαλμού» σε πολυτελές συγκρότημα γραφείων και κατοικιών, με τη στήριξη του κράτους και διαδικασίες - εξπρές από τον δήμο. Δεν προλαβαίνεις όμως να κάνεις μερικά βήματα και πέφτεις πάνω σε κόκκινες κορδέλες, που απαγορεύουν το παρκάρισμα τις μέρες της κακοκαιρίας, για να μην παρασυρθούν αυτοκίνητα από τη βροχή! Η αντίθεση αυτή των εικόνων μόνο παράταιρη δεν είναι, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική είναι ανύπαρκτα και οι παλιότερες υποδομές έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις πραγματικές ανάγκες.
Μια άλλη τέτοια εικόνα μάς έρχεται από τον Εβρο. Εκεί όπου ο αντιπεριφερειάρχης δήλωνε τις προάλλες ότι έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους μόλις 8 εκατ. ευρώ για «μικροπαρεμβάσεις», μετά τις πλημμύρες του περσινού χειμώνα, ενώ ο ίδιος αποτιμά το ελάχιστο κόστος στα 26 εκατ. ευρώ. Μόνο για τις καταστροφές στην περιοχή του Ερυθροπόταμου, όπου παραμένουν έως σήμερα 24 ρήγματα στα αναχώματα, εκθέτοντας στον κίνδυνο της πλημμύρας 37.000 στρέμματα καλλιεργειών, χρειάζονται 6 εκατ. ευρώ. Την ώρα όμως που οι ζωές και το βιος των κατοίκων της περιοχής εξαρτιόνται από «δεήσεις» για ήπιο χειμώνα, σαν αυτές που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης σε συνέντευξή του, γύρω από το λιμάνι και τις άλλες υποδομές που αξιοποιούν τα στρατεύματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη, το κρατικό χρήμα ρέει άφθονο. Οπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης στην τελετή «υποδοχής» των Αμερικανών την περασμένη βδομάδα, η κυβέρνηση έχει δείξει «ισχυρή βούληση» στην κάλυψη των αναγκών των ΑμερικανοΝΑΤΟικών «με σχεδιασμό και υλοποίηση - εμβληματικών - οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ». Την ίδια ώρα λοιπόν που δεκάδες δισ. ευρώ δαπανιούνται για τις ΝΑΤΟικές υποδομές στον Εβρο, ή για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Αττική, συνολικά για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ολόκληρες περιοχές βουλιάζουν στο νερό και πνίγονται με την πρώτη βροχή, αποκαλύπτοντας ότι οι σχεδιασμοί για τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν συναντιούνται πουθενά με τις λαϊκές ανάγκες.