Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Στοχεύουν την καρδιά και το μυαλό της νεολαίας

Κυβέρνηση, τοπικοί παράγοντες και λοιποί προσπαθούν να κάνουν «το μαύρο άσπρο», παρουσιάζοντας τον λαό της Θράκης να περιμένει περίπου «με ανοιχτές αγκάλες» τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Αν βέβαια ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν να σπαταλάνε τόσες δυνάμεις και δεκάδες χιλιάδες δολάρια, να στήνουν ένα σωρό προπαγανδιστικά προγράμματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με ιδιαίτερο στόχο τους μαθητές και τη νεολαία, προσπαθώντας να «ξεπλύνουν» τον δολοφονικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστών στη νέα γενιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μέσα από τον «Στρατηγικό Διάλογο» ΗΠΑ - Ελλάδας που εγκαινίασε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η τωρινή, για την «άμβλυνση του αντιαμερικανισμού» και την κάμψη των αντιδράσεων στους σχεδιασμούς τους με επίκεντρο επιλεγμένα τμήματα του ελληνικού λαού, όπως νεολαία, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές.

Ανάμεσα στις πολυδιάστατες αυτές «παρεμβάσεις» της αμερικανικής κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, θυμίζουμε:

-- Το πρόγραμμα «Flex» του υπουργείου Παιδείας, που έτρεχε στα σχολεία με αποκλειστική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αντίστοιχα προγράμματα προωθούνται σε φοιτητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

-- Τις κατάπτυστες «εκπαιδευτικές» εκδρομές της εκστρατείας «WeAreNATO», Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία.

-- Τη δράση του «Xanthi Techlab», που λειτουργεί στην Ξάνθη με συνεργασία του δήμου και της αμερικάνικης πρεσβείας.

-- Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού «Code Girls», για κορίτσια ηλικίας 10 έως 16 ετών, που φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και υλοποιήθηκε από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ματαρόα».

Η χοντροκομμένη αυτή ιδεολογική παρέμβαση στην Εκπαίδευση μέσω όλων των παραπάνω μηχανισμών, αλλά και μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια, δημιουργεί στους γονείς εύλογα ερωτήματα και ανησυχία. Παράλληλα όμως δημιουργεί αγανάκτηση και οργή.

Αποτελεί πρόκληση για εμάς η κυβέρνηση να δαπανά φέτος περίπου 6 δισ. ευρώ από τις τσέπες μας για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, και την ίδια στιγμή να μη δίνεται φράγκο για την Παιδεία, όπως και για όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στα σχολεία εν μέσω πανδημίας.

Είναι πρόκληση να κατασκευάζεται εν ριπή οφθαλμού ο καινούργιος περιφερειακός για να συνδεθεί με τα στρατόπεδα Γιαννούλη και Κανδηλάπτη, να φτιάχνεται ο σιδηρόδρομος για να συνδέσει το λιμάνι με το αεροδρόμιο, και ακριβώς δίπλα, στα 500 μέτρα, να πνίγεται το σχολείο του Απαλού κάθε φορά που βρέχει, να βγάζουν τους μαθητές έξω από το σχολείο με αγροτικά οχήματα, να πνίγονται τα σπίτια των κατοίκων, να χάνουν τις ζωές τους πυροσβέστες και να μη δίνεται ούτε ένα ευρώ!

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας και απαιτούμε να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης. Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα.

Φωτεινό παράδειγμα για την καλύτερη απάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στις προσπάθειες ωραιοποίησής τους αποτελούν οι εξαιρετικές, μαζικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με σχολικές τάξεις και εκπαιδευτικούς τα προηγούμενα χρόνια.


Εύα ΒΛΗΣΙΔΟΥ
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ