Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μπράβοι» εισέβαλαν στη σκηνή (!) στην παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπου ο γνωστός κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος ανεβάζει την παράσταση «1821 - 2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά».

Ο Χρ. Ζαραλίκος, με ανάρτησή του στο twitter και με βίντεο, κατήγγειλε ένα πρωτοφανές περιστατικό απόπειρας λογοκρισίας και αυταρχισμού, όταν «μπράβοι» μαζί με την δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη «μπούκαραν» στη σκηνή προσπαθώντας να διακόψουν την παράσταση. Οπως καταγγέλλουν θεατές που ήταν παρόντες, η εισβολή στη σκηνή έγινε όταν ο κωμικός σατίριζε τον Β. Μαρινάκη.

Ο Χρ. Ζαραλίκος ανέφερε στην ανάρτησή του: «Στη χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια».

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διακοπή της παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου αναφέρει: «Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και έχουν βάλει από καιρό στον πάγκο τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κερδήθηκε με αίμα εργατών. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας το αφαιρέσει».

  • Με ανάρτηση στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα» κάθε απόπειρα «βίαιης παρεμπόδισης» της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το περιστατικό καταδίκασαν ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ