Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Πολύμορφες παρεμβάσεις για την ακρίβεια στις 3 και 4 Δεκέμβρη

Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ανακούφισης, και όχι ψίχουλα, διεκδικούν σωματεία και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με πολύμορφη δράση που οργανώνουν το διήμερο 3 και 4 Δεκέμβρη στην Αττική. Την πρωτοβουλία πήρε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την προηγούμενη βδομάδα, το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε σωματεία για από κοινού οργάνωση παρεμβάσεων στις γειτονιές της Αττικής.

«Το εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας είναι καθηλωμένο στον πάτο, η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες μας», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Και σημειώνει: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες».

«Παρών» στις παρεμβάσεις δηλώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: «Για εμάς, τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους, οι σαρωτικές ανατιμήσεις του τελευταίου διαστήματος είναι θηλιά που καθημερινά μας πνίγει. Με τους μισθούς μας καθηλωμένους εδώ και χρόνια δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες και το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει», αναφέρει.

Στο πλαίσιο της δράσης που θα αναπτυχθεί, παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Δεκέμβρη, στις 12 μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα από σωματεία και φορείς του Θριασίου και στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Ανω Λιοσίων από σωματεία και φορείς της Φυλής.

Στη Δυτική Αθήνα, αύριο, Τετάρτη 1 Δεκέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας (Πριάμου 166), πραγματοποιείται σύσκεψη για την οργάνωση σχετικών παρεμβάσεων, με κάλεσμα από το Παράρτημα Αγ. Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου - Πετρούπολης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τα σωματεία διεκδικούν:

-- Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

-- Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-- Αμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

-- Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Κανένα σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.

-- Δωρεάν rapid tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ