Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ
«Αναβολή» ενώ προχωράνε τα αντιλαϊκά σχέδια για τα σκουπίδια

Σε ετοιμότητα οι Επιτροπές Αγώνα σε Φυλή και Σχιστό για νέα κινητοποίηση όταν οριστεί συνεδρίαση

Σε άλλη μια συμπαιγνία, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Γ. Πατούλη (ΝΔ) και η παράταξη της Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησαν σε αναβολή τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ώστε να συζητήσει την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική (ΠΕΣΔΑ). Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, τον Φλεβάρη του 2021, είχε υπάρξει δέσμευση για εξέταση του επικαιροποιημένου ΠΕΣΔΑ σε έναν μήνα. 9 μήνες μετά όμως δεν υπήρξε κατάθεση προτάσεων, και με αυτήν τη βολική δικαιολογία, που ανέσυρε και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα παραπέμφθηκε για άλλη μια φορά στις ελληνικές καλένδες...

Την ίδια ώρα προχωράνε από κάτω όλα τα αντιλαϊκά σχέδια για τη διαχείριση των σκουπιδιών, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων στη Δυτική Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

Μετά την αναβολή της συνεδρίασης, αναβάλλεται και η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωναν το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Σωματείων Ενάντια στη Χωματερή στη Φυλή και η Επιτροπή Ενάντια στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Ωστόσο ο αγώνας θα συνεχιστεί και οι φορείς και τα σωματεία είναι σε ετοιμότητα, διατρανώνοντας ότι δεν θα αφήσουν να περάσουν τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζονται, με 3ο τομέα στον ΧΥΤΑ Φυλής, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, στο Γραμματικό, στη Νοτιοανατολική Αττική, η προώθηση της καρκινογόνου καύσης.

Οι εργαζόμενοι με τους φορείς τους απαιτούν να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ και στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, να αξιοποιηθούν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες και την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ