Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη δικηγόρου για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε ανυπακοή (πλημμελήματα) προχώρησαν χτες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν εντολή να συλλάβουν τον δικηγόρο, καθώς στην Εισαγγελία διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, από την περασμένη Τρίτη, με αφορμή υλικό που διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο φάκελος περιέχει συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία ο δικηγόρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Ο Ν. Αντωνιάδης συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ως δικηγόρος έχει ειδική δωσιδικία.

Η δικογραφία επέστρεψε σήμερα πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Αστυνομικό Τμήμα που επιλήφθηκε της σύλληψης και πλέον οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν τις επόμενες ποινικές ενέργειές της, είτε απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου είτε συνεχίζοντας την έρευνα για τη μελέτη και συλλογή επιπλέον στοιχείων. Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Αντωνιάδη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών αφού, λόγω της ιδιότητάς του, θα πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ