Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προβλήματα με τους εμβολιασμένους στρατευμένους στην ΕΛΔΥΚ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας με θέμα τα προβλήματα με τους εμβολιασμένους στρατευμένους στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Οι στρατευμένοι που υπηρετούν τη θητεία τους στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, έχουν εμβολιαστεί στις μονάδες τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. Με αυτό το πιστοποιητικό μετακινήθηκαν στην Ελλάδα είτε για την άδειά τους είτε για τον επαναπατρισμό τους και τη μετάθεσή τους σε νέα μονάδα.

Αυτοί οι στρατευμένοι αν και εμβολιασμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν έρχονται στην Ελλάδα. Στην πλατφόρμα της Ελληνικής Κυβέρνησης gov.gr εμφανίζονται ανεμβολίαστοι κατά του COVID-19. Τα προβλήματα εντοπίζονται κατά τη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 και βεβαίωσης εμβολιασμού κατά του COVID-19. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ενώ υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό και η επαλήθευση Ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19 γίνεται κανονικά και εμφανίζονται εμβολιασμένοι, οι στρατιώτες μετά τη θητεία τους επιστρέφουν στους χώρους εργασίας και δεν μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να χάνουν την εργασία τους ή να μην μπορούν να βρουν εργασία.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι στρατευμένοι να καταχωρηθούν ως εμβολιασμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τη στρατιωτική τους θητεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την καταχώρηση των εμβολιασμένων στρατευμένων της ΕΛΔΥΚ στην πλατφόρμα εμβολιασμένων του ΕΟΔΥ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ