Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης ΜΗΛΙΟΣ

Ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ

Το Κάλεσμα του ΚΚΕ δεν αφορά απλώς μια πρόσκληση, αποτελεί μια ανάγκη για την εργατική τάξη, για όλους τους εργαζόμενους, για αυτούς που αγωνίζονται, για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Το ΚΚΕ είναι σταθερό στους αγώνες ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Εχει καταλάβει πάρα πολύ καλά ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού, ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να πετύχουν μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος, στην πραγματικότητα κοροϊδεύουν τους εργαζομένους.

Με τη συμπόρευση αυτή, με ένα πλατύ μέτωπο αγώνων ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και με δεδομένο ότι αυτό που αποτελεί το βιοτικό μας επίπεδο, το οποίο είναι ο μισθός μας με την γενική έννοια του όρου μαζί με τον κοινωνικό μισθό, είναι αυτό που οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους ονομάζουν εργασιακό κόστος, καταλαβαίνουμε ότι το ταξικό χάσμα ανάμεσα στους εργαζόμενους και το κεφάλαιο είναι αγεφύρωτο.

Επομένως, ο καθένας πρέπει να διαλέξει μεριά και βεβαίως νιώθοντας στο πετσί τους την καταπίεση και την εκμετάλλευση, οι εργαζόμενοι είμαι σίγουρους ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, σε αυτή την ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ