Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κανένας εργαζόμενος τεχνικός μόνος του

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα»

«Η φωνή όλων των συναδέλφων θα ακούγεται με κάθε ευκαιρία, σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο, σε κάθε Γενική Συνέλευση. Θα είμαστε η φωνή τους», αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα» (ΑΣΕΟΤ) σε ανακοίνωσή της για τις αρχαιρεσίες της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης - Οπτικοακουστικός Τομέας (ΕΤΕΚΤ - ΟΤ), όπου η ΑΣΕΟΤ εξέλεξε μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην πρώτη της παρουσία έπειτα από 30 χρόνια.

Οπως σημειώνει, «η έδρα αυτή εκφράζει τα αγωνιστικά σκιρτήματα σε έναν κλάδο που ολοένα και μαζικοποιείται. Την ώρα που στα σίριαλ, στα κινηματογραφικά πλατό, στα διαφημιστικά, τα ωράρια είναι άγνωστη λέξη, οι μισθοί κατρακυλάνε στους γκρεμούς, δικαιώματα εξαφανίζονται σε κάθε ευκαιρία, δεν θα ανεχτούμε ένα σωματείο που έλεγε ότι "δεν γνώριζε", από δω και πέρα να μη γνωρίζει».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «καλούμε όλους τους συναδέλφους εδώ και τώρα:

- Να γραφτούν στο Σωματείο και να μαζικοποιηθεί η ΕΤΕΚΤ - ΟΤ.

- Να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου.

- Να γίνουν συσκέψεις στους χώρους δουλειάς των εργαζομένων για την οργάνωση της πάλης τους.

- Να απαιτήσουμε ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά».

«Επειδή υπάρχουν ζωές και πίσω από τις κάμερες... να απαιτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε συνεργείο, σε κάθε γύρισμα, όλες οι ειδικότητες του κλάδου για να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τη ζωή μας. Να σπάσουμε τον φόβο. Κανένας εργαζόμενος τεχνικός μόνος του. Συνεχίζουμε...», καταλήγει η ΑΣΕΟΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ