Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στα τέλη Νοέμβρη πιθανή κυβερνητική συμφωνία

Την πρόθεσή τους να έχουν καταλήξει σε κυβερνητική συμφωνία έως τα τέλη Νοέμβρη ανακοίνωσαν χτες οι γενικοί γραμματείς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP) προτού ξεκινήσουν και επίσημα τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Ο επικεφαλής του SPD και σημερινός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, ενδέχεται να οριστεί νέος καγκελάριος μετά τις 6 Δεκέμβρη.

Από την ερχόμενη Τρίτη η σημερινή κυβέρνηση θα παραμένει μόνο ως υπηρεσιακή, ενώ την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θα παραδώσει στην καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, την απαλλαγή από τα καθήκοντά της.

Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) κάλεσε χτες την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιταχύνει την πορεία για την «προστασία του κλίματος», διαφορετικά δεν θα πιαστούν οι στόχοι για το 2030. Αποτυπώνοντας τις τεράστιες «ευκαιρίες» των «πράσινων» μπίζνες για το κεφάλαιο, επισημαίνεται ότι η μετατροπή σε «κλιματική ουδετερότητα» έως το 2045 είναι ένα «έργο - μαμούθ» με ιστορικές διαστάσεις και θα απαιτήσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 860 δισ. ευρώ έως το 2030.

Διαφορετικά, αναφέρεται, «η γερμανική βιομηχανία θα έχανε τη διεθνή της ανταγωνιστικότητα, η ευημερία θα κινδύνευε και μαζί της πολλές θέσεις εργασίας». Η Γερμανία «πρέπει να παραμείνει πρότυπο στην προστασία του κλίματος - και να εξάγει νέες τεχνολογίες Made in Germany παγκοσμίως», τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ