Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ
Κινδύνεψε η ζωή ασθενούς λόγω της έλλειψης πλοίου επιφυλακής

Ανακοίνωση της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ

Για ακόμη μία φορά επανήλθε στην επικαιρότητα, με τραγικό τρόπο, η σοβαρή έλλειψη μόνιμου πλοίου επιφυλακής για τα έκτακτα περιστατικά μεταφοράς ασθενών μετά το πέρας των δρομολογίων στο νησί της Θάσου.

Το βράδυ της Τρίτης 19 Οκτώβρη, ένας ασθενής έχρηζε άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο Καβάλας, όμως δεν υπήρχε πλοίο επιφυλακής αφού για πολλοστή φορά ο πλοιοκτήτης της γραμμής Θάσου - Καβάλας αρνήθηκε να βάλει τέτοια βάρδια.

Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε να πραγματοποιήσει τη διακομιδή το Λιμενικό, με μεγάλη χρονική καθυστέρηση αφού το πλοίο ξεκίνησε από την Καβάλα και ταυτόχρονα διαπιστώθηκε και βλάβη. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει ο ασθενής στο Νοσοκομείο Καβάλας μετά από πολύωρη καθυστέρηση, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν αναδείξει και καταγγείλει πολυάριθμες φορές τόσο η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ όσο και σωματεία και φορείς του νησιού. Θυμίζουμε πως η πιο πρόσφατη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, στις 4 Μάρτη, που αφορούσε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πρίνου, όπου αναδείκνυε και το ζήτημα έλλειψης πλοίου επιφυλακής, δεν απαντήθηκε ποτέ από το αρμόδιο υπουργείο.

«Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δίνουν "γην και ύδωρ" στους εφοπλιστές προκειμένου να "αυγαταίνουν" την κερδοφορία τους», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, η οποία θυμίζει πως και η άρση της υποχρεωτικότητας να υπάρχει πλοίο επιφυλακής 365 μέρες τον χρόνο, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτήν την αλυσίδα προστίθεται, μαζί με το αφορολόγητο πετρέλαιο, το χτύπημα τον συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, τον καθορισμό των δρομολογίων από τις ίδιες τις ναυτιλιακές εταιρείες κ.ά.

Σημειώνει ακόμη πως οι διακομιδές των ασθενών από σκάφη του Λιμενικού ή από ρυμουλκά πλοία δεν αποτελούν λύση, καθώς τα πλοία αυτά είναι ακατάλληλα για τέτοια περιστατικά και συν τοις άλλοις δεν μπορεί να ταξιδέψει μαζί και το ασθενοφόρο.

Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί τα σωματεία του νησιού, τους μαζικούς φορείς να εντείνουν την πάλη τους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την επαναφορά της υποχρεωτικότητας στις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Θάσου - Καβάλας να εκτελούν βάρδια πλοίου επιφυλακής 365 μέρες τον χρόνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να κάνει δική του υπόθεση την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης στη γραμμή Πρίνος - Καβάλα(2024-01-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τακτικά και φθηνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια(2020-10-21 00:00:00.0)
Καθεστώς γαλέρας(2004-08-19 00:00:00.0)
Εσπασαν την εργοδοτική αδιαλλαξία(2001-02-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους(2001-02-17 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο(2000-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ