Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ
Ο εισαγγελέας ζητάει την ενοχή της κατηγορούμενης

Την ενοχή της κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε, χτες, ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χάρης Μαστραντωνάκης.

Για ποταπά κίνητρα και για μια γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με «ανθρωποκτόνο εγωισμό» έκανε λόγο στην πρότασή του ο εισαγγελέας. Οπως είπε, «ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη...». Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την επίθεση. «Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεροφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10 ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέος, το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων».

Ακόμα σημείωσε ότι «η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης», ότι «τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε». Συμπέρανε: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδησή της την σκέψη. Ηταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορούν η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως από το 2019 τίποτα δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος, η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης».

Ακόμα, συμπλήρωσε αναφερόμενος στην κατηγορούμενη: «Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιόν μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ' όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα έναν "Γολγοθά"». Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά από αυτήν την εξέλιξη δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο "Γολγοθά" που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλει η Εφη Κακαράντζουλα». Η δίκη συνεχίζεται στις 26 Οκτώβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοχή για αυτουργία στους 7 και για συνέργεια στους 5 κατηγορούμενους(2023-07-07 00:00:00.0)
Στις 18 Γενάρη η δίκη στη Θεσσαλονίκη(2022-10-21 00:00:00.0)
Συνέχεια με αγορεύσεις συνηγόρων(2021-10-27 00:00:00.0)
Σε δίκη οι δύο για τη δολοφονία της 21χρονης Ελ. Τοπαλούδη(2019-09-05 00:00:00.0)
Ενοχή των κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας(2004-03-17 00:00:00.0)
Πέντε χρόνια φυλάκιση σε πρώην αστυφύλακα(1999-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ