Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η αγωγή στρέφεται ενάντια σε όποιον δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας

Σε σχόλιο για την εκδίκαση της αγωγής από την ΕΑΑΣ σε βάρος του Νίκου Μπογιόπουλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που εκδικάζεται αύριο (σ.σ. σήμερα), δεν στρέφεται μόνο κατά του δημοσιογράφου, στρέφεται εναντίον καθενός και καθεμιάς που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης, τον αντικομμουνισμό, την ποινικοποίηση της γνώμης και δράσης που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία.

Οι "διώκτες" του δημοσιογράφου είναι οι ίδιοι που φιγουράρουν σε εκδηλώσεις "κομμουνιστοφάγων", μαζί με εκπροσώπους της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ επιδίδονται σε πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών.

Η άθλια αυτή ενέργεια δεν εκδηλώνεται σε πολιτικό κενό. Ερχεται ως συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών κι άλλων παραγόντων που, αναπαράγοντας τη θεωρία των "δύο άκρων", εξισώνουν την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τη φασιστική εγκληματική βία, καλλιεργώντας ουσιαστικά την ανοχή απέναντι στην τελευταία. "Νερό στο μύλο" τέτοιων διώξεων ρίχνουν επίσης οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως είναι η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα που, στο όνομα της αντιμετώπισης των fake news, διαμορφώνει καθεστώς λογοκρισίας και διώξεων.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται. Πρέπει εδώ και τώρα να πάρει θέση και να απαντήσει στα ερωτήματα που το ΚΚΕ έχει θέσει με Επίκαιρη Ερώτησή του, όπως ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο Αμυνας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδικάστηκε η κατάπτυστη αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου(28/10/2022)
Αύριο η εκδίκαση της κατάπτυστης αγωγής της ΕΑΑΣ κατά του Ν. Μπογιόπουλου(26/10/2022)
Καταγγέλλει τη δίωξη της Αθηνάς Ζύμαρη από παράγοντα της Χρυσής Αυγής(14/10/2022)
Κατάπτυστη αγωγή για ...«ηθική βλάβη» από παράγοντα της Χρυσής Αυγής(6/10/2022)
Ζητάει και τα ρέστα μετά την απόρριψη της αγωγής της σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου(27/9/2022)
Καταδικάζεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός(28/3/2000)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ