Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ
Το τελευταίο «αντίο» στον «ποιητή των ανθρώπων»...

Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, σύντροφοι βρέθηκαν χτες στο Νεκροταφείο Καισαριανής για να αποχαιρετήσουν με σεβασμό και αγάπη τον ποιητή, τον συγγραφέα, τον ζωγράφο, τον διανοούμενο, τον στενό συνεργάτη του «Ριζοσπάστη», τον δικό μας Γιώργο Κακουλίδη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών την Κυριακή, νικημένος από τον καρκίνο μετά από πολύχρονη και παλικαρίσια μάχη που έδωσε.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Για τον Γιώργο Κακουλίδη μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη». Μίλησαν ακόμα η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε κείμενο του παιδικού φίλου του ποιητή, Βάσια Τσοκόπουλου, ο Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος, και ο Μάριος Σπηλιόπουλος, ζωγράφος, καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Εύα Μελά μίλησε για τον «ποιητή των ανθρώπων», που «δεν καταγράφει από μακριά». Θυμήθηκε την πρώτη τους γνωριμία στις αρχές της δεκαετίας του '80, τότε που γνώρισε τον γιο «του σπουδαίου Δημήτρη Κακουλίδη, ζωγράφου και μέλους του ΚΚΕ», που τον «γαλούχησε με κριτική ματιά». Αναφερόμενη στη ζωγραφική του Γ. Κακουλίδη την χαρακτήρισε βαθιά, εσωτερική, σκληρή, φορτισμένη με συναισθήματα, έξω από νόρμες και κανόνες.


«"Εφυγε" και άφησε πίσω του ερημιά», ανέφερε ο Θανάσης Λάλας για τον Γιώργο Κακουλίδη, που «έβγαζε τη γλώσσα στην ανυπαρξία» και μοιράστηκε αναμνήσεις και κοινά βιώματα με τον ποιητή. Για τον «γενναίο» Γιώργο Κακουλίδη, τον «προστάτη των αδυνάτων» μίλησε ο Μάριος Σπηλιόπουλος χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από το πλούσιο έργο του.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεύθερη είναι η Τέχνη που στρατεύεται με την εργατική τάξη(29/9/2013)
«Η αλήθεια που δεν υπάρχει»(17/11/2012)
Πηγή έμπνευσης η φύση(20/4/2010)
Παρουσιάσεις - εκδηλώσεις(12/2/2002)
Και ποιητική «Τρελή ευθεία»(5/12/2001)
Βιβλιο-ομιλίες(28/4/1999)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ