Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παραμένουν μεγάλες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

Στη... μοίρα τους έχουν αφεθεί μαθητές με αυξημένες ανάγκες στήριξης, καθώς δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη και Τμήματα Ενταξης

Την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να εμφανίσει ότι στα σχολεία όλα δουλεύουν «ρολόι», έρχονται να διαψεύσουν και οι χαμένες ώρες από τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλης της χώρας, έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Σοβαρές ελλείψεις καταγράφονται σε δασκάλους και καθηγητές, ενώ μεγάλα και πιεστικά είναι τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη και τα Τμήματα Ενταξης, σε μαθητές δηλαδή που έχουν αυξημένη ανάγκη στήριξης. Την ίδια στιγμή, οι προθέσεις της κυβέρνησης αποκαλύπτονται από το μπαράζ συγχωνεύσεων τμημάτων, προκειμένου να «εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό προσωπικό» και να «κουκουλωθούν» τα κενά, αντί να καλυφθούν οι ανάγκες.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Γιάννενα

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, διοργανώνει η Ενωση Γονέων Ιωαννίνων, αντιδρώντας στα μεγάλα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν στα σχολεία και την επιχείρηση της κυβέρνησης να τα κουκουλώσει αντί να τα καλύψει.

Οπως αναφέρει: «Μόνο στον νομό μας, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων προς την Ενωση Γονέων και στοιχεία που καταφέραμε να συλλέξουμε, λείπουν 8 εκπαιδευτικοί Τμημάτων Ενταξης, 31 εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να υπολογίζουμε τα 15 περίπου νέα αιτήματα που έγιναν από την αρχή του σχολικού έτους. Δηλαδή, αυτήν τη στιγμή κι ενώ οδεύουμε προς το τέλος του δεύτερου μήνα λειτουργίας των σχολείων, τουλάχιστον 150 μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ή/και Ανάγκες στα Γιάννενα δεν δέχονται καμιά εκπαιδευτική υποστήριξη και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους».

Επιπλέον, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συγχωνεύονται τμήματα και δημιουργούνται τάξεις των 27-28 μαθητών στα: 1ο και 2ο ΓΕΛ, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και Γυμνάσιο Πεδινής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι συμπτύξεις θα συνεχιστούν αυτήν τη βδομάδα στα ΕΠΑΛ αλλά και σε άλλα σχολεία των δυο βαθμίδων.

Χαμένες ώρες και μαθητές χωρίς στήριξη

Αντίστοιχη κραυγή αγανάκτησης εκφράζουν η Ενωση και δεκάδες Σύλλογοι Γονέων της Αγίας Παρασκευής στην Αττική, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα κενά που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα σχολεία και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς τάξεων, ειδικοτήτων, Τμημάτων Ενταξης και Παράλληλης Στήριξης. Οπως καταγγέλλει η Ενωση, 138 ώρες μαθημάτων χάνονται τη βδομάδα και επιπλέον, υπάρχουν 5 κενά σε Τμήματα Ενταξης, 26 κενά Παράλληλης Στήριξης, 6 κενά σχολικών νοσηλευτών, 1 κενό βοηθητικού προσωπικού, ενώ δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν πρωινή ζώνη και ολοήμερο πρόγραμμα σε πέντε σχολεία της πόλης.

Σοβαρές ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν και στα σχολεία του Κιλκίς, όπου με βάση στοιχεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα κενά στα σχολεία αγγίζουν τα 90. Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 38 κενά, με το πιο έντονο πρόβλημα να αφορά τα Τμήματα Ενταξης (15 κενά), την Παράλληλη Στήριξη (7 κενά) και τους σχολικούς νοσηλευτές (3 κενά). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά φτάνουν τα 51, με 14 από αυτά να αφορούν την Ειδική Αγωγή, αλλά ελλείψεις εντοπίζονται ακόμα και σε βασικά μαθήματα, όπως Φιλόλογοι (4 κενά), Μαθηματικοί (3 κενά), Φυσικών Επιστημών (4 κενά). Να σημειωθεί ότι για τις ελλείψεις αυτές στο Κιλκίς έχει καταθέσει Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει πολύπλευρα το θέμα της Ειδικής Αγωγής με στόχο την ενεργοποίηση όλων των οργάνων των γονιών(2023-12-06 00:00:00.0)
Αδιαφορία για την υγεία και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών(2021-10-14 00:00:00.0)
Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των μαθητών(2017-01-12 00:00:00.0)
Ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή(2016-11-22 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες για τα κενά εκπαιδευτικών(2014-10-01 00:00:00.0)
«Μπαλώματα» αντί για μόνιμους διορισμούς(2009-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ