Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ταξικά χέρια το επιχειρησιακό σωματείο «Atos-Unify»

Με επιτυχία διεξήχθησαν τις προηγούμενες μέρες οι εκλογές στο επιχειρησιακό σωματείο της εταιρείας Πληροφορικής «Atos-Unify» στις οποίες συμμετείχε μόνο η «Ταξική Ενότητα», καθώς η απερχόμενη πλειοψηφία που είχε ήδη επιλέξει τον δρόμο της απαξίωσης έως και διάλυσης του σωματείου δεν συμμετείχε.

Σε αυτές τις συνθήκες, η «Ταξική Ενότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «σήκωσε όλο το βάρος όχι μόνο της λειτουργίας και διατήρησης του σωματείου σε πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά και της ουσιαστικής επανασύστασής του ώστε να καταστεί πλέον φορέας οργάνωσης, αγωνιστικότητας και διεκδίκησης.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου και μετά από δύο αναβολές, λόγω των συνθηκών καραντίνας και της εκτεταμένης τηλεργασίας των εργαζομένων της εταιρείας, όπως και στον υπόλοιπο κλάδο. (...) οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης που λειτούργησε σε μαχητική κατεύθυνση και οδήγησε το Σωματείο αγωνιστικά στις αρχαιρεσίες».

Ως προς τις συνθήκες εργασίας η «Ταξική Ενότητα» αναφέρει ότι η «Atos» είναι πολυεθνική εταιρεία Πληροφορικής γαλλικών συμφερόντων και απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Η «Unify», εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, εντάχθηκε στο δυναμικό της «Atos» μετά από εξαγορά του τομέα της Πληροφορικής της δεύτερης. Οι εργαζόμενοί της στην Ελλάδα, σημειώνει, είναι αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της εργασίας παρά την εκπληκτική άνοδο της παραγωγικότητας, την αντικατάσταση του 8ωρου με 9ωρο με ενσωματωμένο σε αυτό το διάλειμμα, τις ατομικές συμβάσεις, τη χειροτέρευση των συνθηκών ειδικά για τους νεοπροσλαμβανόμενους, όπως συμβαίνει με το καθεστώς πρακτικής εργασίας ορισμένου χρόνου και μικρότερης αμοιβής.

Ως προς το νέο σενάριο «αγοραπωλησιών και αλλαγής ιδιοκτησιακών χεριών και μετόχων» η «Ταξική Ενότητα» υπογραμμίζει ότι «η εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους εξελίξεις μόνο ευοίωνες δεν είναι για τους εργαζόμενους, καθώς συνοδεύονται συνήθως από μείωση λειτουργικών εξόδων, σύμπτυξη τμημάτων κι εργασιών, απομάκρυνση "πλεονάζοντος" προσωπικού κ.λπ.».

Η ανάληψη της διοίκησης του Σωματείου από τις ταξικές δυνάμεις θα ενισχύσει την οργάνωση των εργαζομένων για αγωνιστική απάντηση στα όποια σχέδια υπάρχουν για το περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων, σημειώνει η «Ταξική Ενότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία(4/7/2017)
Συνεχίζεται ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης(21/6/2017)
Κινητοποιήσεις στις Τηλεπικοινωνίες(1/4/2017)
ΑΤΙΤΛΟ(17/12/2016)
Αγώνας που γράφει ιστορία(30/5/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org