Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΗ
Συγκέντρωση αγροτών και στο Μαραθώνα

Προκλητική παρουσία της Αστυνομίας που ζήτησε ονόματα αγωνιζόμενων αγροτών

To δικό τους μαχητικό «παρών» στον πανελλαδικό αγώνα επιβίωσης της αγροτιάς, για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έδωσαν οι αγρότες του Μαραθώνα Αττικής. Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Αττικής συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα χτες το πρωί στη Λεωφόρο Μαραθώνος, μπροστά από το γήπεδο της πόλης.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για την αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούν η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγώντας τους στην καταστροφή και το ξεκλήρισμα και ενώνοντας τη φωνή τους με τους αγρότες της χώρας, απαίτησαν την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που να δίνει λύση στα οξυμένα προβλήματά τους. Απαίτησαν ειδικότερα την κατάργηση των πανωτοκίων και τη δίκαιη ρύθμιση των χρεών των αγροτών στην Αγροτική Τράπεζα. Πλήρεις αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν χτες και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες της περιοχής οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ν. Στεφανίδης και Γ. Βασίλαρος.

Από τη συγκέντρωση δεν έλειψε και η παρουσία της αστυνομίας. Αστυνομικοί του Τμήματος Μαραθώνα πήγαν στη συγκέντρωση και επικαλούμενοι άνωθεν εντολές ζήτησαν τα ονόματα των αγροτών που βρίσκονταν στη συγκέντρωση. Μάλιστα, όταν οι αγρότες αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματά τους, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να δουν τις ασφάλειες των τρακτέρ! Οι αστυνομικοί αποδοκιμάστηκαν από τους αγρότες και αποχώρησαν. Οι αγρότες παρέμειναν στη συγκέντρωση έως το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ