Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Στα χέρια των ιδιωτών ως το τέλος Απρίλη

Προωθούνται οι διαδικασίες για την πώληση του νέου πακέτου 23%

Την απόφασή της να... ξεμπερδεύει μέσα στο επόμενο δίμηνο και με τον όμιλο εταιριών Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ), επανέλαβε χτες η κυβέρνηση διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης. Υλοποιώντας με γοργούς ρυθμούς την πολιτική «λιγότερο κράτος» και περισσότερη «ιδιωτική πρωτοβουλία», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει ένα ακόμη μεγάλο πακέτο μετοχών (23%) στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ώστε η συμμετοχή του δημοσίου να περιοριστεί από περίπου 52% σήμερα στο 29%!

Σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ακ. Τσοχατζόπολου, οι οποίες έγιναν μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, η κυβέρνηση προσδιορίζει για τα τέλη Απρίλη την πώληση του νέου πακέτου (23%) των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ). Οπως εξήγησε ο υπουργός, στις 8 του Μάρτη θα αποσταλεί στους υποψήφιους διεκδικητές η πρόσκληση για την εκδήλωση της δεσμευτικής προσφοράς.

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι αγοραστές είναι η, για την περίσταση, κοινοπραξία της ρωσικής «LukOil» με το Λάτση, η επίσης ρωσική «Yukos» και η αυστριακή «OMV».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ