Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ»
«Θα επιβάλουμε το δίκιο μας στην πράξη»

Ούτε χτες υλοποιήθηκε από την εργοδοσία η δικαστική απόφαση να επιστρέψουν οι πρώην απολυμένοι

Εμπαιγμός και κοροϊδία από την εργοδοσία της «Market In» για δεύτερη μέρα χτες προς τους εργαζομένους της στο κατάστημα στη Χ. Τρικούπη στα Γιάννενα. Οι 11 εργαζόμενοι της επιχείρησης παρουσιάστηκαν στο κατάστημα της Χ. Τρικούπη, όπως τους ζητήθηκε από την εργοδοσία, χτες, Πέμπτη 16/9, για να αναλάβουν εργασία, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων.

Αντ' αυτού ο υπεύθυνος του καταστήματος προκλητικά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα, ενώ με ειρωνεία δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν για τα μεροκάματά τους αφού αυτά τρέχουν κανονικά. Απόδειξη του εμπαιγμού ήταν η αγνόηση της ερώτησης αν θα καταβληθεί η μισθοδοσία του Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι 11 εργαζόμενοι δεν αναγράφονται στην κατάσταση προσωπικού του καταστήματος.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν με παρατηρήσεις του υπεύθυνου για παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του καταστήματος και ...εκφοβισμό των πελατών από την παρουσία μελών του σωματείου με πανό έξω από το σούπερ μάρκετ, δείχνοντας ξανά ότι στόχος είναι να ξεμπερδεύουν με τη συνδικαλιστική δράση και τη διεκδίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία της «Market In» έχει στήσει όλα αυτά τα χρόνια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια στους 11 εργαζόμενους και σε μέλη διοικήσεων σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με συκοφαντικές κατηγορίες και στόχο να παρουσιάσει τη συνδικαλιστική δράση ως «οργανωμένη τρομοκρατία μειοψηφιών».

Με απαίτηση του Εργατικού Κέντρου, κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Ιωαννίνων κατέγραψε την παρουσία των 11 εργαζομένων που προσήλθαν για δεύτερη μέρα να αναλάβουν εργασία, χωρίς αυτό να γίνεται, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και επισημαίνει ότι «όπως στην πράξη αποσπάσαμε την καταβολή τμήματος των δεδουλευμένων, έτσι και τώρα στην πράξη θα επιβάλουμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά, να τους αποδοθούν μισθοί υπερημερίας και ασφαλιστικές εισφορές», τονίζοντας ότι «η δύναμη των εργαζομένων είναι το σωματείο μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ