Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού 30 εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις αρχαιρεσίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρωτοβάθμιων σωματείων σήμερα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Τον αποκλεισμό από τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας 30 νόμιμων αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού του νησιού επιχειρούν εργοδοτικοί συνδικαλιστές με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αναστολής της συμμετοχής τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν την αλλαγή των συσχετισμών.

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν την Τετάρτη 15/9 και εκδικάζονται σήμερα στις 11 π.μ. από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας ενόψει της εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής τη Δευτέρα 20/9 και αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας διοίκησης του ΕΚΚ την επόμενη Πέμπτη 23/9.

Στην πράξη επιχειρείται ο αποκλεισμός του μεγαλύτερου συνδικάτου του νησιού με χιλιάδες μέλη και πάνω από 1.700 ψηφίσαντες! Του συνδικάτου που πρωταγωνιστεί στην οργάνωση μαζικότατων κινητοποιήσεων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία των μεγαλοξενοδόχων, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Εχουν το θράσος να ζητούν τον αποκλεισμό του 1/3 των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, όπως οι ίδιοι ομολογούν στο δικόγραφο, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του συσχετισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα του νησιού και του εκλογικού αποτελέσματος.

Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή από το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με κατάληξη στο Δικαστικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Γενάρη του 2019 με πραξικοπηματικό τρόπο οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης εμπόδισαν την πραγματοποίηση εκλογών και μεθόδευσαν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Μέχρι σήμερα αρνούνταν την πραγματοποίηση συνεδρίου, επικαλούμενοι καταχρηστικά τις παρατάσεις που δίνονται στη θητεία εκλεγμένων διοικήσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων λόγω πανδημίας, κόντρα στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της πλειοψηφίας των νόμιμων αντιπροσώπων. Είναι αυτοί που στήριξαν ενεργά όλα αυτά τα χρόνια την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για να αφοπλίσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της.

Στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές επικαλούνται ότι η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) έχει προσφύγει με αγωγή ζητώντας την ακύρωση των τελευταίων αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, επικαλούμενη τροποποιήσεις του καταστατικού. «Είναι προφανές ότι διά της συμμετοχής του (συνδικάτου) στις επικείμενες εκλογές θα υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα (...) διότι τυχόν ευδοκίμηση της αγωγής περί ακύρωσης αρχαιρεσιών με αριθμό 164/2020 (...) ο καθού θα έχει ήδη συμμετάσχει με 30 αντιπροσώπους στις αρχαιρεσίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα», υποστηρίζουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, χωρίς βέβαια να τους ενοχλεί ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων σε ενδεχόμενη απόρριψη της αγωγής, πόσο δε μάλλον όταν ήδη έχει πέσει στο κενό η προσπάθεια της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας να εμποδίσει την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου με την απόρριψη της δικαστικής προσφυγής της από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

«Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εκλεγμένους συνδικαλιστές ή μόνο το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού. Αφορά όλους εμάς και τον καθένα ξεχωριστά. Σε τίνος τα χέρια θα βρεθεί αύριο το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει να κάνει με το αν οι εργαζόμενοι του νησιού θα βρεθούμε από καλύτερη ή χειρότερη θέση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, την ίδια μας την ζωή! Εχει να κάνει με το ίδιο το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση ώστε «οι μεθοδεύσεις τους να πέσουν στο κενό!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ