Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απεργία με ερωτήματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ερωτηματικά προκαλεί η βιαστική και πρόχειρη - τουλάχιστον - προκήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων της Αθήνας για αύριο, από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και αυτό για δυο κυρίως λόγους: Πρώτον, γιατί υπήρχαν σε εξέλιξη και σε θετική πορεία συνεννοήσεις για κοινό και συντονισμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων με όλα τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ. Υπήρχε, μάλιστα, συγκεκριμένη πρόταση έναρξης του προγράμματος αυτού, με 24ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη ή Πέμπτη. Δεύτερον, γιατί «η ποιότητα της ενημέρωσης και οι αναγκαίες προς τούτο ρυθμίσεις», που προβάλλονται ως βασικοί λόγοι της εσπευσμένης κήρυξης της απεργίας, είναι τουλάχιστον γενικόλογοι και αόριστοι. Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί και διεκδικεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ποιες είναι αυτές; Συμφωνεί ή όχι, για παράδειγμα, με τις ρυθμίσεις που εξάγγειλαν προχτές και για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός; Κι αν αυτές είναι οι ρυθμίσεις που ζητά, τότε γιατί γίνεται η απεργία; Μόνο και μόνο για να διεκδικηθεί η πιο γρήγορη εφαρμογή τους; Αν όχι, για ποιές ρυθμίσεις, τέλος πάντων, απεργούμε αυριο;

Με λίγα λόγια, θα τονίζαμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πρέπει να αντιμετωπίζει με πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα - τουλάχιστον - τόσο την εκφρασμένη πολλές φορές ομόθυμη θέληση των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ για κοινή και συντονισμένη δράση, όσο και το ιερό όπλο της απεργίας.

ΥΓ: Περιττό, να σημειώσουμε πως όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την ΠΟΕΣΥ, η οποία επεξέτεινε χτες την απεργία της ΕΣΗΕΑ σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ