Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Ολοι στους δρόμους, όλοι στη συγκέντρωση των Συνδικάτων!

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

Από τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς
Από τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς
Τη μαζική τους συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων, το Σάββατο 11/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, προετοιμάζουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους, θέση στην κοινή πάλη παίρνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, η σπουδάζουσα νεολαία και οι γυναίκες. Με μια φωνή θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, να φτιασιδώσει με φιλολαϊκό περιτύλιγμα την κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, θα διατρανώσουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν την εργοδοσία να σμπαραλιάσει τα εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα από την εφαρμογή του νόμου - έκτρωμα.

Στις 4.15 μ.μ., στο Συντριβάνι, έχει οριστεί από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών η προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων. Στις 5 μ.μ., από την Αριστοτέλους, με πορεία θα κατευθυνθούν συγκροτημένα προς το χώρο της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι από τους γύρω νομούς που έρχονται οργανωμένα με τα σωματεία τους.

Σε συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση των Σωματείων καλεί η Πρωτοβουλία Συλλόγων - Σωματείων και Φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων RDF-SRF στην ΤΙΤΑΝ, που παλεύει ενάντια στην καρκινογόνα καύση και στη μετατροπή των γειτονιών τους σε θαλάμους αερίων. Μέσα από την κινητοποίηση θα προβάλει τις διεκδικήσεις για αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στην επιχείρηση των ΕΛΠΕ, για να απαλειφθεί από τον ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η δυνατότητα δημιουργίας μονάδων παραγωγής SRF/RDF, για να προχωρήσει η δημιουργία Κέντρου Υγείας στον δήμο Παύλου Μελά και να ενισχυθεί αυτό του Ευόσμου.


Στη μεγάλη διαδήλωση θα συμμετάσχουν και τα σωματεία και φορείς της Καλαμαριάς που συνεχίζουν τις δράσεις ενάντια στο έγκλημα ιδιωτικοποίησης του παραλιακού μετώπου και παλεύουν για ανάπλαση της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέχρι την τελευταία στιγμή στους χώρους δουλειάς

Και την Παρασκευή συνεχίστηκαν οι περιοδείες και οι εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, από κλιμάκια των Ομοσπονδιών και των κλαδικών Σωματείων, μεταφέροντας το αγωνιστικό κάλεσμα. Σε βιομηχανίες τροφίμων, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, στο Εμπόριο και τις Κατασκευές, σε επιχειρήσεις Φαρμάκου, σε σχολεία, σε δήμους και στον e-ΕΦΚΑ, σε επισιτιστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, έφτασε το κάλεσμα των σωματείων η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα, που θα ξηλώσει τους αντεργατικούς νόμους, θα παλέψει για ΣΣΕ με αυξήσεις, θα αποσπά νέες κατακτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν περιοδείες και εξορμήσεις της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του κλαδικού Συνδικάτου σε επιχειρήσεις στην Ημαθία (επεξεργασίας κρεάτων «Μπουτζόλας») και στην Πέλλα (κονσερβοποιία «ΚΡΟΝΟΣ»), αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.


Επίσης, το πρωί της Παρασκευής, μετά από παρέμβαση των δυνάμεων της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας ΙΚΑ», οργανώθηκε κινητοποίηση στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, προκειμένου οι εργαζόμενοι να υποδεχθούν αγωνιστικά τον υπουργό Εργασίας, που ήταν να επισκεφτεί την υπηρεσία. Μπροστά στη μαζική κινητοποίηση ...άλλαξε το πρόγραμμα του υπουργού και δεν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

Στο μεταξύ, μαζικές προσλήψεις, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα για την προστασία του λαού απαίτησαν οι υγειονομικοί, με την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Αγωνιστική παρέμβαση στον ΕΦΚΑ
Αγωνιστική παρέμβαση στον ΕΦΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ