Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών την Τρίτη
Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών την Τρίτη
«Πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού» χαρακτηρίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων. «Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, οι ευθύνες της πλέον είναι εγκληματικές. Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!», τονίζει.

Οπως σημειώνει η ΑΣΕ, το υπουργείο «για μια ακόμα φορά αρνείται να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο πρόληψης (αραίωση μαθητών ανά τμήμα, προσωπικό καθαριότητας, κατάλληλες αίθουσες), αλλά και ελέγχου της μετάδοσης του ιού (επαναλαμβανόμενα τεστ από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία). Για μια ακόμα φορά περιορίζεται στο θέμα του εμβολιασμού, το οποίο για τους εκπαιδευτικούς έχει ουσιαστικά κριθεί, μιας και η συντριπτική πλειονότητα έχει εμβολιαστεί, και στο θέμα του self test, με τα γνωστά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ήδη από την περσινή χρονιά. Επί της ουσίας τα πρωτόκολλα αφορούν την αντιμετώπιση του κορονοϊού αφού πρώτα έχει διαδοθεί στο σχολείο».

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, επισημαίνει πως μόνο στους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς θα διεξάγονται rapid tests, ενώ στους εμβολιασμένους θα διεξάγονται self tests, δεν προβλέπεται καν απολύμανση της αίθουσας στην οποία θα εντοπιστούν τα κρούσματα, ενώ γίνεται λόγος για αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση που το 50%+1 των μαθητών διαγνωστούν με κορονοϊό, «κάτι που επί της ουσίας αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι η διασπορά θεωρείται δεδομένη και δεν θα γίνει καμία προσπάθεια ανακοπής της πορείας της πανδημίας». Προσθέτει δε η ΑΣΕ ότι «και αυτά ακόμα τα μέτρα είναι πρακτικά ανεφάρμοστα, φέροντας ως παράδειγμα ότι θα μετακινούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες μαθητές από σχολεία που έχουν κρούσματα, ψάχνοντας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον πιο κοντινό δήμο».

Η ΑΣΕ για μια ακόμα φορά προβάλλει τις διεκδικήσεις για αραίωση των μαθητών στις αίθουσες με 15 ανά τάξη, κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ