Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συναγερμός σήμανε χτες το απόγευμα στην Ουάσιγκτον μετά από πληροφορίες ότι υπήρχε «πιθανώς» εκρηκτικός μηχανισμός σε φορτηγό που είχε σταθμεύσει έξω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Η αστυνομία εκκένωσε το κτιριακό συγκρότημα, ενώ το Καπιτώλιο αυτήν τη βδομάδα είναι κλειστό λόγω διακοπών. Τελικά ο 45χρονος ύποπτος παραδόθηκε στους αστυνομικούς και όπως ανακοινώθηκε είχε συλληφθεί για διάφορους λόγους άλλες 22 φορές, ενώ αναμετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο τις χτεσινές απειλητικές ενέργειές του.

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Πάνω από 2.200 νεκρούς και τουλάχιστον 330 αγνοούμενους καταγράφει ο νέος απολογισμός των αρχών της Αϊτής για τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σαββάτου. Οι πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια δεκάδων χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν και έβαλαν πρόσθετα εμπόδια στο να διανεμηθεί βοήθεια στους σεισμοπαθείς.

ΡΑΛΕΪ.-- Οι πλημμύρες από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Φρεντ» στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ προκάλεσαν χτες τον πνιγμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 20. Περισσότερο έχει πληγεί η κομητεία Χέιγουντ μετά την υπερχείλιση του ποταμού Πίτζεον, η στάθμη των νερών του οποίου έφθασε τα 6 μέτρα.

IΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ρατσιστική επίθεση με μαχαίρια σε βάρος νεαρού Παλαιστινίου πραγματοποίησαν χτες Εβραίοι έποικοι, σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ, προκαλώντας του σοβαρά και πολλαπλά τραύματα. Ο νεαρός Παλαιστίνιος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης όπου και νοσηλεύεται.

ΟΤΑΒΑ.-- Εως τις 21 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση των Καναδών δικαστών σχετικά με το εάν θα ικανοποιήσουν ή θα απορρίψουν το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας «Huawei». Η 49χρονη Μενγκ Ουάνγκζου, κόρη του ιδρυτή της «Huawei», συνελήφθη την 1/12/2018 στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον υπό το πρόσχημα της «τραπεζικής απάτης» και παραβίασης αμερικανικών κυρώσεων έναντι του Ιράν.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ενας εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεσης σε Λύκειο στη νότια Σουηδία και ένας 15χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για «απόπειρα δολοφονίας», χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί αν είναι ο δράστης της επίθεσης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης κρατούσε μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό κτίριο του Εσλοβ, 40 χλμ. από το Μάλμε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ