Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παρέμβαση της ΚΝΕ στο δάσος Κέρη

Παρέμβαση της ΚΝΕ στο δάσος Κέρη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε, με βασικό αίτημα το σύνθημα που αναγραφόταν στο πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι: «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την προστασία των δασών».

Στη συνέχεια ακολούθησε περιοδεία με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές στο Γάζι, με επικεφαλής τον Φίλιππο Τσιαπάρα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, και τον Μιχάλη Χουστουλάκη, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Μαλεβιζίου.

Ο Φίλιππος Τσιαπάρας επισήμανε την ανάγκη να παρθούν τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, για να μη συνεχιστεί η τραγωδία που ζούμε, αλλά και να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πυρόπληκτοι.

Ο Μιχάλης Χουστουλάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η εμπορευματοποίηση της γης, τα σχέδια για εγκατάσταση αιολικών κ.ά. είναι το προσάναμμα για τις πυρκαγιές και ότι ο λαός πρέπει να αντιταχθεί και να παλέψει ενάντια σ' αυτά τα σχέδια, που αφορούν και το δάσος της Κέρης.

Κατά την περιοδεία στο Γάζι συζητήθηκαν τα βασικά μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ αυτήν την περίοδο για την προστασία των δασών, η ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για τις αναγκαίες υποδομές και μέσα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα απ' όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα, να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών με αποζημίωση στο 100%.

Κάλεσαν ακόμη τη νεολαία να δυναμώσει την αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες που δοκιμάζονται. Ηδη άλλωστε τα πρώτα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους μαζεύονται και στην Κρήτη μετά από την πρωτοβουλία των σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ