Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Αναζητούνται ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης «εξιλαστήριων θυμάτων» για να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες για την έλλειψη επαρκών και σύγχρονων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, η γερμανική Δικαιοσύνη ξεκίνησε την Παρασκευή έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» κατά του επικεφαλής του διαμερίσματος Αρβάιλερ, που επλήγη από πλημμύρες οι οποίες προκάλεσαν δεκάδες θανάτους στα μέσα Ιούλη.

Η Εισαγγελία της Κόμπλεντζ κατηγορεί τον Γιούργκεν Πφέλερ, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), καθώς και ένα άλλο μη κατονομαζόμενο μέλος της τοπικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, ότι όφειλαν να ασχοληθούν με «την απομάκρυνση των κατοίκων από την κοιλάδα του Αρ που δεν είχαν ακόμη πληγεί από το κύμα των πλημμυρών», παρά τις μετεωρολογικές ειδοποιήσεις.

«Οι έρευνες που θα διεξαχθούν θα χρειαστούν πιθανόν κάποιο χρόνο», συμπληρώνεται.

Οι καταρρακτώδεις βροχές της 14ης και 15ης Ιούλη είχαν προκαλέσει πλημμύρες γύρω από τους ποταμούς της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ρηνανίας - Παλατινάτου καταστρέφοντας πολλές κοινότητες, κυρίως στην κοιλάδα του Αρ.

Προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 189 ανθρώπων στη Γερμανία, εκ των οποίων 140 μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας - Παλατινάτου, όπου 16 άνθρωποι αναζητούνται ακόμη, σύμφωνα με νέο απολογισμό. Στο Βέλγιο, όπου 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανακριτής διεξάγει επίσης έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε σχέση με απουσία πρόληψης και συναγερμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ