Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απέλυσαν συνδικαλιστή για την αγωνιστική του στάση

Την απόλυση συνδικαλιστή, μέλους της διοίκησης του σωματείου, από τη μεταφορική εταιρεία «Αξονας ΑΕ», για τη συνδικαλιστική του δράση, καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας περί δήθεν "μη καλής συνεργασίας" με συναδέλφους του και με πελάτες, ώστε να στοιχειοθετηθεί "σοβαρός λόγος απόλυσης", δεν πείθουν κανέναν», σημειώνει το σωματείο και υπογραμμίζει πως οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσης είναι η συνδικαλιστική του δράση και η αγωνιστική του στάση, καθώς:

«Εδώ και μήνες ο συνάδελφος αντιστέκεται στην εντατικοποίηση που επιβάλλει η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο "ευέλικτοι", πιο φτηνοί. Διώκεται επειδή μπήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τη δουλειά συναδέλφου του ο οποίος απολυόταν, επειδή δεν δέχτηκε βλαπτικές μεταβολές όπως το να μετατραπούν μονομερώς (από την πλευρά της εργοδοσίας) οι συμβάσεις των εργαζομένων στο γραφείο της επιχείρησης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης.

Απολύεται γιατί απέτρεψε το να γίνεται "μπαλάκι" και "πολυμηχάνημα" και να εργάζεται ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του γραφείου συνολικά σε όποιο σημείο του νησιού, όποτε και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, άσχετο με την σύμβασή τους, ήθελε η εργοδοσία της "Αξονας ΑΕ". Απολύεται γιατί ζήτησε δεδουλευμένα και απαίτησε μέτρα προστασίας της υγείας από τον κορονοϊό όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα στην επιχείρηση!

Ολες οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να εξωθήσει τον συνάδελφο σε παραίτηση, έπεσαν στο κενό κάτω από την αποφασιστική στάση του ίδιου και του σωματείου μας. Ακόμα και όταν του απαγόρευσε παράνομα (και με το αστικό Δίκαιο) μέχρι και την είσοδο στον χώρο εργασίας του τους τελευταίους τρεις μήνες (μετά δηλαδή από τις προσπάθειες αποτροπής απόλυσης συναδέλφου του και μετά την απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας)! Ετσι, στις 2/8/2021 του κοινοποιήθηκε με εξώδικο η απόλυσή του...».

«Στόχος αυτής της απόλυσης δεν είναι μόνο ο συνάδελφος. Είναι η κάθε εργαζόμενη και ο κάθε εργαζόμενος που δεν δέχεται να πεθαίνει κυριολεκτικά ο ίδιος, οι συνάδελφοί του, τα παιδιά του, μέσα στον χώρο δουλειάς τους, για να πλουτίζουν τα αφεντικά!», προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Και προειδοποιεί: «Η εργοδοσία της "Αξονας ΑΕ" είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο "καθάρισε"! Καλούμε Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας και τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους, παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, αχρηστεύοντας στην πράξη τούς αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους των μεγάλων αφεντικών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ