Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Με τους εργαζόμενους και την καθαριότητα των σχολείων δεν μπορεί κανείς να παίζει!

Σύσκεψη σωματείων με θέμα την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στη σχολική καθαριότητα που φέρνει η νέα εγκύκλιος της κυβέρνησης

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με νόμους και εγκυκλίους, και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο, την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Σήμερα βάζει στο στόχαστρο τη σχολική καθαριότητα, φέρνοντας μεγαλύτερη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων» σε αυτή, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), με αφορμή τη νέα εγκύκλιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία και αυξάνει το ποσοστό της μερικής απασχόλησης, προσθέτοντας τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας, πέρα από την 3ωρη που ίσχυε μέχρι πέρυσι για το 40% των σχολικών καθαριστριών. «Αμεσο αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, είναι και η μείωση του μισθού των εργαζομένων», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που πραγματοποίησε σύσκεψη σωματείων του με θέμα την παραπάνω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη στάση του γνωστού εργατοπατέρα της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλου, ο οποίος πρόσφατα φωτογραφήθηκε με τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ και «καθησύχαζε τις σχολικές καθαρίστριες ότι με τη συμβολή της ΓΣΕΕ λύθηκε το πρόβλημά τους», το ΕΚΠ ερωτά: «Τελικά, τι είναι αυτό που συμφώνησε ο κύριος Καραγεωργόπουλος με την κυβέρνηση; Τη 2ωρη και 3ωρη απασχόληση; Τη μείωση του μισθού των εργαζομένων; Δεν μας κάνει εντύπωση! Είναι γνωστές οι πρακτικές τους!».

Το ΕΚΠ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και απαιτεί από την κυβέρνηση:

  • Την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από Σεπτέμβρη και ειδικά εν μέσω πανδημίας. Με την καθαριότητα των σχολείων δεν μπορεί κανείς να παίζει.
  • Αμεση μονιμοποίηση όλου του αναγκαίου προσωπικού στη σχολική καθαριότητα, με βάση και τις ανάγκες κάθε δήμου.
  • Να μη χάσει κανένας εργαζόμενος στη σχολική καθαριότητα τη δουλειά του, να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.

«Η καθαριότητα των σχολείων δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα. Καλούμε τους καθηγητές, τους δασκάλους, τους γονείς και τους εργαζόμενους στους δήμους να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών, να δυναμώσουν τον αγώνα για σταθερή - μόνιμη δουλειά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  • «Μαζί με τους καθηγητές, τους δασκάλους, τους γονείς και τους εργαζόμενους στους δήμους, είναι ανάγκη να δυναμώσει σήμερα ο αγώνας για σταθερή - μόνιμη δουλειά. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σπάσει οριστικά τις αλυσίδες της ομηρίας που ζουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, ο οποίος οργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 8 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, στις 12 μ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ