Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αλληλεγγύη στα χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων

Σημαντικό στοιχείο του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στη Λέσβο ήταν η έμπρακτη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων, ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δείχνουν την αλληλεγγύη στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών, ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες αγκάλιασαν το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, δίνοντας το «παρών» σε εκδηλώσεις του.

Παράδοση ειδών στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα που είχε απευθύνει η ΚΝΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η ανταπόκριση αυτή αποτυπώθηκε στις δεκάδες σακούλες με παιχνίδια, παιδικά βιβλία και παραμύθια στις γλώσσες των μεταναστών και των προσφύγων, σχολικά είδη, είδη βρεφικής φροντίδας και ατομικής υγιεινής που συγκεντρώθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κατασκήνωσης.

Η παράδοση των ειδών στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ έγινε το πρωί της Παρασκευής.


Κατά την παράδοση των ειδών, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση του ελληνικού λαού, των άλλων λαών της περιοχής, η κοινή πάλη των εργαζομένων, ντόπιων και προσφύγων, για να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι. Συγκρουόμαστε καθημερινά, παλεύουμε καθημερινά, ενάντια στην πολιτική που τους έχει καταστήσει θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενάντια στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, απέναντι στο ΝΑΤΟ. Είμαστε σίγουροι ότι οι λαοί θα νικήσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους πρόσφυγες».

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»(2021-07-13 00:00:00.0)
Ζητά ενημέρωση για τις επαφές του δημάρχου(2021-03-10 00:00:00.0)
«Βούτυρο στο ψωμί» φασιστικών ομάδων η πολιτική του εγκλωβισμού που υπηρετεί η κυβέρνηση(2020-03-10 00:00:00.0)
Επιχείρηση «αποσυμφόρησης» και μπαλάκι ευθυνών(2017-02-01 00:00:00.0)
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών(2015-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ