Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παίρνει σκυτάλη και συνεχίζει!

Εκθεση για τα 30 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου

Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο φέτος γιορτάζει! Γιορτάζει τα 30 του χρόνια, ξυπνάει αναμνήσεις στους παλιότερους, εμπνέει αισιοδοξία και σιγουριά στους νεότερους για την επιτυχία του.

«30 ταξίδια - ένας προορισμός - συναρπαστικές στιγμές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία!», όπως λένε και τα «κινέζικα» πανό που στολίζουν κατά μήκος τον διάδρομο όπου βρίσκονται τα μπαρ της κατασκήνωσης και συγκροτούν μια φωτογραφική έκθεση - αναδρομή στους σταθμούς του θεσμού που αποτελεί τη... «μεγάλη συνάντηση των νέων στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης για τον νέο κόσμο, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»!

Εικόνες από αυτήν τη διαδρομή, από διαδηλώσεις σε βάσεις, στρατηγεία και λιμάνια, από μνημεία που στέκουν αγέρωχα να μας θυμίζουν τον αγώνα του ΔΣΕ, αλλά και του ΕΛΑΣ, της ΟΚΝΕ κ.ά. σηματοδοτούν το πώς πορεύτηκε ο θεσμός του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου όλα αυτά τα χρόνια: «Κόντρα στο ρεύμα», «Ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά», «Με τους λαούς όλου του κόσμου»!

Από όλα αυτά, παίρνει τη σκυτάλη και συνεχίζει!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ