Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζουμε, ακόμα πιο μαχητικά, στο πλευρό του Κόμματός μας!

Με ένα ξεχωριστό Podcast της ΚΝΕ άνοιξαν οι εκδηλώσεις του Διημέρου

Ενα πραγματικά ξεχωριστό Podcast είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι επισκέπτες του καναλιού της ΚΝΕ στο YouTube το βράδυ της Τετάρτης, με το οποίο «έκλεισε» και τυπικά η φετινή «σεζόν» των Podcasts της ΚΝΕ και παράλληλα «άνοιξε» η αυλαία του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

«Συζητώντας με τον τελευταίο εν ζωή μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου» ήταν ο τίτλος και εξαρχής έβαζε τη «σπίθα», μας παρακινούσε να το παρακολουθήσουμε. Μάλιστα, δεν ήταν τυχαίο ότι επιλέχθηκε αυτό το θέμα, μιας και αυτές τις μέρες τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ «αγκυροβολούν» στο νησί της Λέσβου για το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης.

Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως στη συνείδηση χιλιάδων μελών της ΚΝΕ τα Διήμερα έχουν «χαραχτεί» και ως μοναδικές στιγμές στην επαφή των νέων με την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος της χώρας. Και τι καλύτερο, από την ίδια τη ζωντανή ιστορία ενός αντάρτη, του Νίκου Μαρμαρινού.

Ο Ν. Μαρμαρινός για 1 ώρα και 30 λεπτά αφηγείται με μοναδικό τρόπο, με τρομερή ζωντάνια, ηρωικές στιγμές της ζωής του... Από το πώς οργανώθηκε στα «Αετόπουλα» και στην ΕΠΟΝ, πώς βρέθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Λέσβου, αλλά και πώς συνυπήρξε στις ίδιες φυλακές με τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Αντώνη Αμπατιέλο, τον Χαρίλαο Φλωράκη, τον Φώτη Αγγουλέ κ.ά.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του χαιρετώντας τα μέλη της ΚΝΕ που του πήραν τη συνέντευξη: «Και μη νομίζετε πως ξοφλήσαμε σύντροφοι... Συνεχίζουμε σήμερα, ακόμα πιο μαχητικά, στο πλευρό του Κόμματός μας!».

Οσοι και όσες δεν προλάβατε να το δείτε, σπεύστε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ