Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δολοφόνος της Καρολάιν

Copyright 2021 The Associated

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χτες ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά την απολογία του για την αποτρόπαια κτηνωδία της δολοφονίας της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μάη, που δημιούργησε αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος θα μπει στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο αφορά, εκτός από τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και μητέρας της 1 χρόνου κόρης τους, την κακοποίηση και θανάτωση ζώου, αφού είχε σκοτώσει και κρεμάσει το σκυλάκι της οικογένειας, και την παραπλάνηση της αστυνομίας για μεγάλο διάστημα, με την προσπάθειά του να παρουσιάσει τη δολοφονία ως αποτέλεσμα ληστείας.

Κατά την προσέλευσή του στον ανακριτή ο δολοφόνος αποδοκιμάστηκε έντονα από πολλούς ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε ότι το έγκλημα έγινε κατά τη διάρκεια διαφωνίας και ότι όλα ξεκίνησαν «από μια κουβέντα φορτισμένη», ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να πείσει την σύζυγο να κοιμηθεί με το παιδί τους, και φέρεται να ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «ήταν ατύχημα».

Πάντως η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και οι καταγραφές από τις ηλεκτρονικές συσκευές δείχνουν ότι η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει, αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα από την πίεση που δεχόταν. Επίσης φαίνεται ότι υπήρξε προπαρασκευή του εγκλήματος, όπως η απενεργοποίηση της εσωτερικής κάμερας στο σπίτι, πολύ πριν το έγκλημα.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος υπέβαλε δύο αιτήματα, να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης, και να κληθούν μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έρευνα για να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, με ειδική αναφορά στο ημερολόγιό της.

Στο έγγραφό του αναφέρεται σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή - δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος κ.λπ.) για το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά, σε βάρος της ανωτέρω παθούσης».

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει επίσης η περιπέτεια ενός υπηκόου Γεωργίας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και όπως καταγγέλλει ξυλοκοπήθηκε στη διάρκεια της ανάκρισης επί τέσσερις μέρες. Κληθείσα χτες να σχολιάσει τις καταγγελίες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη πέταξε «την μπάλα στην εξέδρα», λέγοντας ότι «στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» και πρόσθεσε με νόημα ότι «σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας».

  • Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη σειρά των δραματοποιημένων βίντεο που έχει δημιουργήσει η ΕΛ.ΑΣ. και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά. Οπως σημειώνεται στην επιστολή, κάθε τέτοια ενέργεια «οδηγεί σε υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αποδυναμώνει την ενημέρωση».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ