Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κανένα κοντέινερ σε αυλή σχολείου!

«Κανένα κοντέινερ σε αυλή σχολείου ή αδόμητο οικόπεδο! Πραγματική λύση για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με ανέγερση, αξιοποίηση ή εκμίσθωση κατάλληλων κτιρίων! Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας!».

Αυτές τις διεκδικήσεις προτάσσουν φορείς των γονιών, ενάντια στο σχέδιο του δήμου της Αθήνας να προχωρήσει από το Σεπτέμβρη στην υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, στοιβάζοντας τα νήπια σε κοντέινερ σε αυλές σχολείων, αφαιρώντας ζωτικό χώρο από τα σχολεία, σε περιοχές που είναι ήδη οικιστικά επιβαρυμένες.

Χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις σχολείων που σχεδιάζεται να φορτωθούν οι αυλές τους με κοντέινερ είναι το 133ο Δημοτικό, το 28ο Δημοτικό και το εμβληματικό συγκρότημα σχολείων της Νικοπόλεως (το ιστορικό 8ο Γυμνάσιο, που σήμερα στεγάζει 5 σχολικές μονάδες).

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, μέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το δημαρχείο, από την Ενωση Γονέων 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και Συλλόγους Γονέων σχολείων της Κυψέλης. Συμμετείχαν εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Αθήνας.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή συναυλία στην πλατεία στην Φωκίωνος Νέγρη, που διοργάνωσαν η Ενωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων που σχεδιάζει ο δήμος να επιβαρύνει με κοντέινερ στις αυλές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ