Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αρχισαν χτες οι πανελλαδικές εξετάσεις

INTIME NEWS

Ανοιξε χτες η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων από τα ΓΕΛ, που εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Στους υποψηφίους δόθηκαν δύο άρθρα από τον ημερήσιο Τύπο: Το ένα είχε τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο» και πραγματευόταν εκτιμήσεις για τις αλλαγές που θα φέρει τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη της τεχνολογίας, και το άλλο πραγματευόταν εκτιμήσεις μαθητών για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανεργία. Τους δόθηκε επίσης το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο».

Στην έκθεση των 350 - 400 λέξεων, ακολούθως, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να μιλήσουν για τα απαιτούμενα εφόδια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ενός μελλοντικού, πιο τεχνολογικού κόσμου και να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις με τις οποίες οι νέοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον κόσμο.

Σειρά έχουν σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα Νέα Ελληνικά, ενώ οι απόφοιτοι των ΓΕΛ επανέρχονται στα εξεταστικά κέντρα αύριο για τα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους εύχεται με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», τονίζοντάς τους πως «όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας ότι είστε ήδη νικητές!». Αναφέρεται στις δυσκολίες των δύο τελευταίων χρόνων και την προκλητική άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, αλλά και στους μεγαλειώδεις μαθητικούς αγώνες, που απέδειξαν ότι «είναι μονόδρομος ο αγώνας για τη γνώση αλλά και για τη ζωή». Και καταλήγει καλώντας τους υποψηφίους: «Να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας για το καλύτερο. Επενδύστε σε όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες και όλα αυτά δεμένα με την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη».

Στα παραπάνω αναφέρεται με αντίστοιχη ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές και χαιρετίζει τους γονείς που στέκονται δίπλα τους. «Εμείς οι γονείς έχουμε καταβάλει πολύ κόπο και χρήμα για να καλύψουμε τα μορφωτικά κενά που άφησαν η πανδημία και οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα παιδιά μας. Καλούμαστε να στηρίξουμε τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας και με αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικές τις εξετάσεις και θα κλείσει την πόρτα των ΑΕΙ για πολλά περισσότερα παιδιά», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ και απευθυνόμενη στους υποψηφίους τονίζει: «Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι. Μην ξεχνάτε ότι τη ζωή και το μέλλον δεν θα σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε μόνοι σας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ